WEBINARs

Netspar zet online seminars (webinars) in om op laagdrempelige wijze kennis te delen en dialoog te faciliteren over lopend onderzoek en recente publicaties. Bekijk en beluister vanachter uw pc een live presentatie en stel uw vragen via de chat.

Hoe werkt het?

U registreert zich via de Netspar website. Een dag voor het webinar ontvangt u een mail met inloggegevens en een korte instructie. Deelname aan onze webinars is gratis. De webinars worden opgenomen en zijn op een later moment via onze website terug te kijken.

Netspar webinar vindt plaats via Skype. U heeft alleen een pc, tablet of smartphone nodig met geluid en een goede internetverbinding met voldoende snelheid. U kunt op drie manieren deelnemen:

  1. Online via de Skype webapp: volg de link  in de mail en volg het webinar online via uw pc, tablet of smartphone. Let op: vragen kunt u indienen via de chatfunctie door te klikken op het ‘chat’ icoontje links onderin.
  2. Inbellen via Skype: wanneer u gebruik maakt van Skype voor Business belt u het telefoonnummer en toetst de code in die in uw mail staan. Het webinar verschijnt op uw beeldscherm en u kunt via de chat vragen stellen door op het icoontje links onder te klikken.
  3. Inbellen via mobiel of een andere vaste lijn. U belt het telefoonnummer uit de mail en toetst de code in. U kunt dan alleen luisteren zonder beeld en ook geen vragen stellen in de chat.

Webinar Maatwerk in pensioencommunicatie, 8 oktober 2019

Leo Lentz (Universiteit Utrecht) bespreekt op basis van recent onderzoek de stand van zaken rondom maatwerkcommunicatie en gaat met u op zoek naar de best practices.

Download hier de presentatie

Webinar Vergoten van pensioenbewustzijn

Hoe staat het met de pensioenkennis van Nederlanders? Hoe beoordelen verschillende groepen hun eigen kennis? En in hoeverre leidt framing en de inzet van sociale media ertoe dat mensen zich gaan verdiepen in hun eigen pensioensituatie? Netspar en PensioenLab organiseerden een webinar waarin deze vragen beantwoord worden.

Het webinar is hier terug te zien.

Webinar Werken na de pensioenleeftijd

Onderzoeker Kène Henkens (NIDI) vertelt aan de hand van Netspar onderzoek hoe het zit met werken na de pensioenleeftijd in Nederland en andere Europese landen. Wie zijn de mensen die dit doen en onder welke omstandigheden doen ze dat? En wat is het effect op welbevinden?

Download hier de presentatie

Webinar Financiële planning en keuzearchitectuur, 12 december 2018

In een veranderende (pensioen)wereld neemt het belang van integrale financiële planning toe. In dit eerste Netspar webinar gaat Marcel Lever (CPB) in op de mogelijkheden, de rol van keuzevrijheid en het belang van keuzearchitectuur om mensen te helpen keuzes te maken waar ze geen spijt van krijgen.

Download hier de presentatie

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk, gewijd aan het bevorderen van een beter begrip van de economische en sociale gevolgen van pensioenen, vergrijzing en ‘de oude dag’ in Nederland en Europa.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie
Netspar Brief       •          Werkprogramma 2019-2023        •         Onderzoeksagenda Netspar NexT

OVER NETSPAR

Onze partners

vu
B20160708_nationale nederlanden
B20190901_nidi-logo_greyscale
B20160708_apg
B20160708_ministeries
Bekijk al onze partners