Onderwijs

Netspar biedt onderwijs aan zowel Master studenten als pensioenprofessionals. Hiermee ondersteunen we de ontwikkeling van menselijk kapitaal voor de pensioen- en verzekeringssector en het pensioenonderzoek.

Voor professionals en bestuursleden uit de pensioen- en verzekeringssector biedt Netspar de Netspar TIAS Masterclass Pensioeninnovatie. Meer informatie over de inhoud van het programma vindt u op de website van TIAS School for Business and Society.

Master studenten: Netspar Pensions Honor Program

Netspar binnen alle masteropleidingen van de faculteit Tisem (Tilburg school of Economics & Management) op Tilburg University het Netspar Pensions Honors program aan als afstudeerrichting. Naast een inhoudelijke specialisatie, biedt Netspar studenten een community programma met bedrijfsbezoeken en expertmeetings.

 

Milan de Reede (Alumnus Finance & Netspar)

Talentontwikkeling

Om talentvolle studenten en (aankomend) onderzoekers te stimuleren, kent Netspar jaarlijks Thesis Awards van elk € 3.000 toe aan de beste theses op het gebied van vergrijzing en financiering van de oude dag, in de categorieën: Bachelor, Master en PhD (dissertatie) en voor de beste eindopdracht in het kader van de Netspar TIAS Masterclass Pensioeninnovatie.

Microlearnings

Als kennispartner van pensioenopleider SPO ontwikkelt Netspar korte kennisclips voor pensioenfondsbestuurders. Deze microlearnings zijn onderdeel van het online kennisplatform SPO Perform voor pensioenfondsbestuurders. Naast video’s wordt Netspar-onderzoek ook gedeeld in de vorm van one-pagers en webinars.

Laatst bijgewerkt 12 december 2019.

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk, gewijd aan het bevorderen van een beter begrip van de economische en sociale gevolgen van pensioenen, vergrijzing en ‘de oude dag’ in Nederland en Europa.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie
Netspar Brief       •          Werkprogramma 2019-2023        •         Onderzoeksagenda Netspar NexT

OVER NETSPAR

Onze partners

B20190901_nidi-logo_greyscale
ministeries
B20160708_universiteit utrecht
B20160708_dnb
Print
Bekijk al onze partners