Onderwijs

Netspar biedt onderwijs aan zowel Master studenten als Pensioenprofessionals. Zo ondersteunen we de ontwikkeling van menselijk kapitaal voor de pensioen- en verzekeringssector en het pensioenonderzoek.

Voor professionals en bestuursleden uit de pensioen- en verzekeringssector is er executive onderwijs. Meer informatie over het programma Pensioeninnovatie van de Netspar TIAS Academy vindt u op de website van TIAS.

Master studenten: Netspar Track

In samenwerking met Tilburg University biedt Netspar binnen vier Masteropleidingen (Finance, Economics, Econometrics & Mathematical Economics en Quantitative Finance & Actuarial Science) een Netspar Track aan als afstudeerrichting. Een Track is een van te voren samengesteld pakket aan keuze vakken, zodat een student zich meer gericht kan specialiseren. De Netspar Tracks omvatten een community programma met stages, bedrijfsbezoeken, intervisiebijeenkomsten en expertmeetings.

“Netspar levert een belangrijke bijdrage aan het zichtbaar maken van de impact van wetenschappelijk onderzoek op ontwikkelingen in de maatschappij. Daarnaast levert Netspar door het postmaster en executive onderwijs dat ze biedt ook een bijdrage aan life long learning, dat in onze visie de maatstaf wordt voor de toekomst.”
Emile Aarts

Om talentvolle studenten en (aankomend) onderzoekers te stimuleren, kent Netspar jaarlijks Thesis Awards van elk € 3.000 toe aan de beste theses op het gebied van vergrijzing en financiering van de oude dag, in de categorieën: Bachelor, Master en PhD (dissertatie). Voor elke categorie is een prijs beschikbaar. De categorie BSC, kent enkel een door het UWV gesponsorde prijs. In de categorie (R)MSc wordt naast de ‘reguliere’ Netspar award ook een UWV-prijs uitgereikt. Tot slot  is er een thesis award voor de beste eindopdracht in het kader van Netspar TIAS Academy.

De Netspar Thesis Awards worden uitgereikt tijdens de Netspar Pension Workshop in januari.

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2018.

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk, gewijd aan het bevorderen van een beter begrip van de economische en sociale gevolgen van pensioenen, vergrijzing en ‘de oude dag’ in Nederland en Europa.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie
Netspar Brief       •          Werkprogramma 2019-2023        •         Onderzoeksagenda Netspar NexT

OVER NETSPAR

Onze partners

vu
B20160708_nationale nederlanden
university-of-twente
B20160708_apg
B20160708_ministeries
Bekijk al onze partners