Onderwijs

Netspar ondersteunt de ontwikkeling van menselijk kapitaal voor de pensioen- en verzekeringssector en het pensioenonderzoek door onderwijs te bieden aan Master studenten en pensioenprofessionals.

Voor professionals en bestuursleden uit de pensioen- en verzekeringssector is er executive onderwijs. Meer informatie over het programma Pensioeninnovatie van de Netspar TIAS Academy vindt u op de website van TIAS.

In samenwerking met Tilburg University biedt Netspar binnen vier Masteropleidingen (Finance, Economics, Econometrics & Mathematical Economics en Quantitative Finance & Actuarial Science) een Netspar Track aan als afstudeerrichting. De Netspar Tracks omvatten een community programma met stages, bedrijfsbezoeken, intervisiebijeenkomsten en expertmeetings.

Om talentvolle studenten en (aankomend) onderzoekers te stimuleren, kent Netspar jaarlijks Thesis Awards van elk € 3.000 toe aan de beste theses op het gebied van vergrijzing en financiering van de oude dag, in de categorieën: Bachelor, Master en PhD (dissertatie). Voor elke categorie is een prijs beschikbaar. De categorie BSC, kent enkel een door het UWV gesponsorde prijs. In de categorie (R)MSc wordt naast de ‘reguliere’ Netspar award ook een UWV-prijs uitgereikt. Tot slot  is er een thesis award voor de beste eindopdracht in het kader van Netspar TIAS Academy.

De Netspar Thesis Awards worden uitgereikt tijdens de Netspar Pension Workshop in januari.

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gewijd aan het bevorderen van een beter begrip van de economische en sociale gevolgen van pensioenen, vergrijzing en ‘de oude dag’ in Nederland en Europa.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Magazine
Netspar Brief            •            Werkprogramma 2015-2019           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20160708_achmea
B20160708_universiteit leiden
B20160708_asr
B20160708_erasmus
B20160708_tilburg university
Bekijk al onze partners