Partner worden

Partners van Netspar leveren een betekenisvolle bijdrage aan het opbouwen en delen van wetenschappelijke kennis op het gebied van pensioenen en oudedagsvoorziening. En zij bieden hun medewerkers en bestuurders ontwikkelmogelijkheden door het hoogwaardige netwerk en het unieke opleidingsprogramma van Netspar.

3 redenen om partner te worden

 • 1. Je bent beter in staat goede pensioenproducten te leveren…

  … zonder het wiel opnieuw uit te vinden. Via Netspar ben je gemakkelijk op de hoogte van de laatste inzichten. We ontsluiten (internationale) kennis op een laagdrempelige manier. Of je nu snel overzicht wilt hebben, praktische toepassingen zoekt of behoefte hebt aan meer diepgang. Kennis wordt onder andere gedeeld via podcasts, webinars, congressen, onepagers, praktijkgerichte en academische papers en via kennissessies op locatie bij partners. Kennis die via betere pensioenproducten en pensioencommunicatie leidt tot tevreden deelnemers en klanten.

 • 2. Je kunt effectiever innoveren…

  … omdat Netspar je helpt je vizier naar buiten scherp te houden; wat speelt er en wat gaat er veranderen. Netspar biedt je een relevant netwerk vanuit pensioensector, overheid en wetenschap. Partners hebben inbreng in de onderzoekagenda en dragen op verschillende manieren bij aan onderzoek. Door de samenwerking met de beroepspraktijk krijgt wetenschap echt betekenis. Partners kunnen de kennis direct toepassen bij de innovatie van hun producten, communicatie en beleid.

 • 3. Je versterkt je positie als aantrekkelijke werkgever…

  … door toegang tot exclusieve ontwikkelmogelijkheden voor professionals. Organisaties willen goede bestuurders en medewerkers aan zich binden. Moderne professionals zijn kritisch en stellen hoge eisen aan een relevante werkomgeving en ontwikkel-mogelijkheden. Netspar organiseert events waar vakgenoten elkaar kunnen ontmoeten en met wetenschappers in gesprek kunnen gaan. En samen met TIAS biedt Netspar haar partners het executive programma pensioeninnovatie aan. Dat motiveert.

Partners aan het woord:

"Partnerschap biedt hoogwaardige kennis en netwerk"
Walter Mutsaers, Pensioenfonds Rail&OV
"Netspar kan een belangrijke rol spelen als honest broker in het pensioendebat"
Klaas Knot, DNB
"Het is uitermate belangrijk dat het pensioen debat gebaseerd is op feiten, i.p.v. meningen. Onderzoek van Netspar speelt hierbij een belangrijke rol."
Bianca Tetteroo, Achmea
"Het fantastische aan Netspar is het multidisciplinaire karakter."
Johan Mackenbach, EUR MC
"De meerwaarde van het Netspar netwerk voor studenten: ‘Ik tekende mijn contract bij De Nederlandsche Bank al voordat ik was afgestudeerd.'"
Annick van Ool, alumnus EFP Netspar/DNB
"Het is van groot belang dat alle generaties betrokken zijn bij de ontwikkeling van het pensioenstelsel voor de toekomst. "
Ellen te Paske-Lievestro, Pensioenlab
"Netspar doet goed onderzoek en biedt inzichten waarmee ze de pensioendiscussie verder brengen. Het is belangrijk om als sector betrokken te zijn."
Niels Kortleve, PGGM
"De focus die Netspar heeft op pensioenen & inspanningen die zij leveren om partijen dichter bij elkaar te brengen zijn onmisbaar voor de samenleving."
Theo Kocken, Cardano
"Bij SPFH staan we bekend om onze “evidence based aanpak”. Netspar is een partner die deze beelden deelt, door hun kennisontwikkeling en -deling."
Alfred Slager, SPH

5 vragen over partner worden

 • 1. Kan ik partner worden?

  Organisaties die zich bezighouden met pensioenen en oudedagsvoorzieningen kunnen partner worden bij Netspar.

 • 2. Wie zijn de huidige partners?

  Netspar is een divers netwerk van partners uit de wetenschap, pensioensector en overheid. Dat maakt het netwerk extra relevant.

 • 3. Wat is het voordeel van partnerschap voor mijn deelnemers, klanten en relaties?

  Door actief deel te nemen in Netspar, draag je bij aan een hoge(re) tevredenheid onder deelnemers, klanten en relaties. Omdat door het onderzoek van Netspar pensioenproducten, -communicatie en -beleid gebaseerd zijn op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en ervaringen uit het buitenland.

 • 4. Wat is het voordeel van partnerschap voor mijn medewerkers?

  Moderne professionals zijn kritisch en stellen hoge eisen aan een relevante werkomgeving en ontwikkelmogelijkheden. Medewerkers van partners van Netspar hebben toegang tot:

  • Actuele wetenschappelijke kennis in de vorm van papers, podcasts, webinars en andere toegankelijke communicatiemiddelen.
  • Events waar vakgenoten elkaar ontmoeten en met wetenschappers in gesprek gaan.
  • Executive programma pensioeninnovatie dat samen met TIAS is ontwikkeld.
 • 5. Wat kost een partnerschap in Netspar?

  Partners investeren in Netspar met kennis, tijd en geld. De partners denken mee bij de onderzoekagenda, prioriteiten onderzoek, geven feedback en nemen deel aan onderzoeksprojecten. Afhankelijk van de omvang en het type organisatie varieert de investering. Voor kleine en middelgrote pensioenfondsen bestaat de mogelijkheid om gezamenlijk een partnership aan te gaan. De tijdsinvestering bepalen partners zelf. De investering betaalt zich terug in relevant onderzoek en betrokken en gemotiveerde medewerkers.

Zelf meedoen overtuigt het beste

Ben je pensioenfondsbestuurder of werkzaam bij het bestuursbureau van een fonds, ervaar dan de meerwaarde van onze kennisdeling en neem gratis deel aan een After Lunch webinar.

Daarin deelt een onderzoeker tussen- of eindresultaten van actueel onderzoek en praten wetenschap en de sector mee. Bekijk hier het overzicht van alle evenementen, met daarin de After Lunch Webinars.

Geef bij je aanmelding alsjeblieft aan dat je gebruik maakt van ons unieke aanbod voor pensioenfondsen. Graag tot ziens!

Partners