TESTIMONIALS

Als kennisnetwerk zijn we trots op de samenwerking en kennisuitwisseling met onze partners, onderzoekers en studenten. Waarom zij met Netspar samenwerken en hoe ze de toegevoegde waarde van ons netwerk ervaren, vertellen ze in deze video’s.

“Netspar kan een belangrijke rol spelen als
honest broker in het pensioendebat”
Klaas Knot (DNB)
De meerwaarde van het Netspar netwerk voor studenten: ‘Ik tekende mijn contract bij De Nederlandsche Bank al voordat ik was afgestudeerd.”
Annick van Ool (alumnus EFP Netspar/DNB)
“Het pensioen beslaat zo’n 25% van het leven, maar we besteden er maar 1 % van onze tijd aan. En dat terwijl we met toenemende leeftijd kwetsbaarder worden. De focus die Netspar heeft op pensioenen en de inspanningen die Netspar levert om partijen dichter bij elkaar te brengen zijn onmisbaar voor de samenleving.”
Theo Kocken (Cardano)
“Het fantastische aan Netspar is het multidisciplinaire karakter. Het is uitermate relevant om vraagstukken rondom de vergrijzing vanuit meerdere disciplines te benaderen en bijvoorbeeld methodieken te vergelijken. Ook bezien vanuit mijn eigen vakgebied, de public health, heeft deze samenwerking een enorme meerwaarde.”
Johan Mackenbach (EUR MC)
“Het is uitermate belangrijk dat het pensioen debat gebaseerd is op feiten, in plaats van meningen. Het onderzoek van Netspar speelt hierbij een belangrijke rol.”
Bianca Tetteroo (Achmea)
“Netspar doet goed onderzoek en biedt inzichten waarmee ze de pensioendiscussie en het pensioencontract verder brengen. Het is belangrijk om als sector betrokken te zijn en mee te kunnen denken. Daarmee wordt onderzoek concreter en relevanter voor de praktijk.”
Niel Kortleve (PGGM)
“Netspar is al meer dan tien jaar succesvol in het combineren van onderzoek en praktijk. Dat is heel bijzonder. Voor mij als onderzoeker heeft het meerwaarde dat mijn onderzoek relevant is en wordt toegepast in de sector.”
Marieke Knoef (Universiteit Leiden)
Pensioenprofessionals uit de academische wereld en uit de sector voor de klas “Netspar is best bekend om zijn onderzoek, maar heeft ook een grote impact door middel van zijn opleidingsprogramma voor studenten en leidinggevenden.”
Roel Mehlkopf (Tilburg University)
“Het is van groot belang dat alle generaties betrokken zijn bij de ontwikkeling van het pensioenstelsel voor de toekomst. Als onderdeel van het netwerk Netspar is een belangrijke manier om dit te bereiken.”
Ellen te Paske-Lievestro (Pensioenlab)

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2023-2027           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20210618_Achmea_logo_grey
B20160708_universiteit utrecht
B20160708_erasmus
B20160708_ministeries
B20210909_SPMS_logo download greyscale smaller
Bekijk al onze partners