Mathijs van Dijk nieuw directielid Netspar

Per 1 januari 2021 treedt professor Mathijs van Dijk, verbonden aan Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM), als scientific director toe tot de Netspar-directie. Hij vervult daarmee de vacature die ontstond nadat Marike Knoef per 1 september aantrad als bestuurder. Mathijs van Dijk brengt als hoogleraar Finance waardevolle expertise mee op het gebied van duurzaam beleggen. Daarnaast zal hij zich focussen op nieuwe wetenschapsfinanciering.

Marike Knoef: “We vinden Mathijs de ideale kandidaat voor deze functie. Hij heeft een glansrijke wetenschappelijke carrière. Dat is zeer waardevol bij onze onderzoeksvoorstellen voor wetenschappelijke grants. Daarnaast is zijn ervaring met andere wetenschappelijke disciplines relevant voor Netspar als multidisciplinair netwerk. Mathijs kan bovendien zijn kennis goed en toegankelijk uitleggen.”

Mathijs is zeer verheugd over zijn nieuwe functie: “Ik kijk ernaar uit om als scientific director van Netspar bij te dragen aan de verbinding van wetenschap met praktijk op maatschappelijk relevante thema’s als duurzaamheid.”

Het betreft een parttimefunctie. Mathijs blijft als hoogleraar verbonden aan RSM. De Netspar directie bestaat verder uit Theo Nijman (research director) en Peter Gaillard (operations director).

Over Mathijs van Dijk

Copyright Sander Nieuwenhuys

Mathijs van Dijk is hoogleraar Finance aan Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) met een focus op financiële markten. Hij is op dit moment tevens vicevoorzitter van de vakgroep Finance.  Zijn onderzoek richt zich met name op internationale financiën en beleggingen, met specifieke aandacht voor duurzaamheid. Mathijs ontving eerder een Vidi-grant van NWO en was fellow bij NIAS (Netherlands Institute for Advanced Study).
Hij heeft gepubliceerd in hoog aangeschreven academische tijdschriften als de Review of Financial Studies en de Journal of Financial Economics. Daarnaast heeft hij ervaring in het breed en toegankelijk delen van wetenschappelijke inzichten, bijvoorbeeld in samenwerking met de Universiteit van Nederland, TEDx en recent tijdens het PensioenPro congres over klimaat. Recent zijn door Netspar aan Mathijs het kortlopend project ‘Presteren duurzamere bedrijven beter tijdens de corona-crisis?’ en het meerjarige project ‘Klimaatrisico’s in investeringsportefeuilles’ toegekend.

Kijk voor meer informatie, video’s en publicaties op www.rsm.nl/people/mathijs-van-dijk/

Over Netspar
Netspar is een kennis- en onderzoeksnetwerk, gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat. Met onderzoek op het gebied van pensioenen en vergrijzing, in samenwerking met wetenschap, overheid en pensioensector, dragen we bij aan een financieel gezonde oude dag in Nederland.

Neem voor meer informatie contact op met communicatieadviseur Netspar via 013-4662109.

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2023-2027           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

vu
NN_logo_gray
B20190901_nidi-logo_greyscale
B20160708_apg
B20160708_ministeries
Bekijk al onze partners