Netspar verwelkomt Pensioenfonds PGB als nieuwe partner

Pensioenfonds PGB treedt per direct als nieuwe partner toe tot Netspar. Daarmee versterkt Netspar haar netwerk.

Bestuurder Jochem Dijckmeester van Pensioenfonds PGB: “We vinden het belangrijk om kennis te delen. Via Netspar zijn we snel op de hoogte van nieuwe, innovatieve ideeën over pensioen die van belang kunnen zijn voor onze deelnemers en werkgevers. We zijn blij met de mogelijkheden die het partnerschap ons biedt. We denken dat we wetenschappers, professionals en onderzoekers in de pensioensector ook iets te bieden hebben. Bijvoorbeeld omdat we zowel uitkeringsregelingen (DB) als beschikbare premieregelingen (DC) uitvoeren.”

Algemeen directeur Casper van Ewijk: “Wij zijn verheugd met de toetreding van Pensioenfonds PGB. Onze missie is bij te dragen aan de voortdurende verbetering van de mogelijkheden voor financiering van de ‘oude dag’ in Nederland. Onze partners spelen daarbij een belangrijke rol. Naast een financiële bijdrage, zijn zij ook zeer actief betrokken bij onderzoek en kennisdeling. Met het partnerschap van Pensioenfonds PGB zetten we een stap in onze ambitie om directer in contact te staan met pensioenfondsbestuurders. Het is een mooi signaal naar andere nog niet toegetreden bestuurders en pensioenfondsen.”

In eerste instantie loopt het partnership van PGB tot april 2019. De intentie is om daarna ook in de periode van het Werkprogramma 2019-2023 partner te blijven. Via het nieuwe partnerschap is Pensioenfonds PGB betrokken bij de researchagenda van Netspar en heeft het pensioenfonds toegang tot projecten, bijeenkomsten en expertise van het kennisnetwerk.

Over Pensioenfonds PGB
Pensioenfonds PGB verzorgt het pensioen van ruim 315.000 deelnemers in verschillende sectoren, van grafimedia tot zeevisserij. Het beheert hiervoor een pensioenvermogen van ongeveer 26 miljard euro.

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk, gewijd aan het bevorderen van een beter begrip van de economische en sociale gevolgen van pensioenen, vergrijzing en ‘de oude dag’ in Nederland en Europa.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie
Netspar Brief       •          Werkprogramma 2019-2023        •         Onderzoeksagenda Netspar NexT

OVER NETSPAR

Onze partners

B20160708_dnb
svb
B20190823_mn-logo_small
B20160708_uva
ortec
Bekijk al onze partners