Toelichting type publicaties

Netspar stelt  papers en publicaties beschikbaar in een online database. We onderscheiden daarbij refereed Industry Papers, non-refereed Industry papers en Academic papers.

Wij lichten graag deze paper series voor u uit:

INDUSTRY PAPER SERIES

INDUSTRY PAPER SERIES, REFEREED

  • Survey Papers zijn onderdeel van de ‘refereed’ Industry Paper Series; zij staan onder inhoudelijke redactie van de Netspar Editorial Board. Survey Papers bieden een beknopte samenvatting van de immer groeiende hoeveelheid wetenschappelijke literatuur over de effecten van de vergrijzende samenleving en geven daarmee een goede theoretische onderbouwing voor beleidsadvies. Netspar Survey papers beogen een overzicht te bieden van het meest actuele en relevante onderzoek, leggen dit uit in niet-technische termen en bieden overzicht van mogelijke beleidsimplicaties. Survey Papers worden ter bespreking gepresenteerd bij Netspar evenementen, waarbij vertegenwoordigers vanuit de wetenschap en de sector bijeenkomen.
  • Design Papers, zijn onderdeel van de ‘refereed’ Industrie Paper Series; zij staan onder inhoudelijke redactie van de Editorial Board van Netspar. Ze bediscussiëren het ontwerp van (een component van) een pensioensysteem of -product, analyseren de doelstelling en bieden mogelijkheden voor het verbeteren van de doeltreffendheid ervan. Dit type paper is toegankelijk geschreven voor specialisten uit de sector, verantwoordelijk voor het ontwerpen van de besproken component. Design Papers bevatten een sectie waarin de auteurs naar aanleiding van de analyse hun eigen mening geven. Design Papers worden ter bespreking gepresenteerd bij Netspar evenementen, waarbij vertegenwoordigers vanuit de wetenschap en de sector bijeenkomen.

INDUSTRY PAPER SERIES, NON-REFEREED

  • De Netspar Brief, onderdeel van de Industry Paper Series, is bedoeld om onderzoeksresultaten gerichter voor het voetlicht te brengen onder een brede kring van pensioenprofessionals, beleidsmakers en wetenschappers. Daarmee worden bouwstenen aangereikt voor een goed geïnformeerd Nederlands pensioendebat. In de Netspar Brief wordt onderzoek op het gebied van pensioen en vergrijzing laagdrempelig samengevat en staan analyse en duiding centraal. De Netspar Brief wordt uitgebracht onder redactie van de Netspar-directie.
  • Occasional Papers zijn onderdeel van de Industry Paper Series, maar ‘non-refereed’. Ze zijn zeer actueel of functioneren als achtergrond paper bij andere Netspar publicaties.

Publicaties

  • Publicaties in Industry-oriented journals

ACADEMIC PAPER SERIES

Netspar Discussion Papers

Netspar Discussion Papers zijn onderdeel van de Netspar Academic Paper Series. Een Discussion Paper is een werkdocument, vaak bedoeld voor publicatie in een wetenschappelijk journal. Discussion Papers gaan in op onderwerpen die passen binnen de Netspar Onderzoeksagenda en worden regelmatig bediscussieerd door wetenschappers tijdens de Academische Events van Netspar.

Publicaties

Publicaties in Academic-oriented journals.

Theses

MSc, BSc en PhD theses met een Netspar gerelateerd onderwerp.

Laatst gewijzigd op 8 juni 2017.

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is a thinktank and knowledge network. Netspar is dedicated to promoting a wider understanding of the economic and social implications of pensions, aging and retirement in the Netherlands and Europe.

MORE ABOUT NETSPAR


Mission en strategy           •           Network           •           Organisation           •          Magazine
Netspar Brief            •            Actionplan 2019-2023           •           Researchagenda

ABOUT NETSPAR

Onze partners

B20160708_university of groningen
B20160615_pggmgroengrijs_grijswaarden_small
B20160708_universiteit utrecht
B20160708_cardano
B20160708_afm
Bekijk al onze partners