Online After Lunch Werkgroepbijeenkomst: Inkomenseffecten bij en na invaren in het nieuwe pensioencontract

Netspar organiseert de online After Lunch Werkgroepbijeenkomst voor (medewerkers van) partners. Hierin presenteren onderzoekers nieuw pensioenonderzoek, ontvangen zij feedback en worden vragen beantwoord. Zo brengen we wetenschap en praktijk dichter bij elkaar.

In deze online After Lunch Werkgroepbijeenkomst door Theo Nijman (TiU & Netspar) hoorde u meer over de mate waarin pensioeninkomens in het nieuwe pensioencontract onzeker zijn en hoe dit afhangt van bestuurlijke keuzes.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd samen met Sander Muns en Bas Werker (beiden TiU).

Dit paper bespreekt de effecten van verschillende instrumentele keuzes over het collectief beleggingsbeleid, de toedelingsregels van rendementen, het projectierendement en de spreidingstermijn op het niveau van en risico in pensioeninkomens in een Nieuw Pensioen Contract (NPC).  Daarnaast wordt een vergelijking gemaakt van de pensioeninkomens in een NPC contract met die een (gestileerde) nFTK uitkeringsovereenkomst

Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Magazine
Netspar Brief            •            Werkprogramma 2019-2023           •           Onderzoekagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20160708_dnb
svb
B20190823_mn-logo_small
B20160708_uva
B20200924_Ortec Finance logo 250px_banner_small
Bekijk al onze partners