Online After Lunch Werkgroepbijeenkomst: “Definitie van goed geautomatiseerd financieel advies en de ethische dilemma’s die een rol spelen”

Netspar organiseert deze online After Lunch Werkgroepbijeenkomst voor (medewerkers van) partners. Hierin presenteren onderzoekers nieuw pensioenonderzoek, ontvangen zij feedback en worden vragen beantwoord. Zo brengen we wetenschap en praktijk dichter bij elkaar.

In deze online After Lunch Werkgroepbijeenkomst door Minou van der Werf  (Maastricht University) hoort u meer over een definitie van goed geautomatiseerd financieel advies, en de ethische dilemma’s die een rol spelen.

Vragen en input op dit lopende onderzoek zijn van harte welkom.

 

Het is belangrijk dat consumenten goed geïnformeerd zijn over hun eigen financiële situatie en dat ze in staat zijn om in actie te komen als hun financiële situatie verandert. Geautomatiseerd financieel advies zou nieuwe mogelijkheden kunnen bieden om het gebruik van financieel advies te vergroten, met als gevolg een hoger financieel welzijn van consumenten. Geautomatiseerd financieel advies bestaat op dit moment voor verschillende financiële producten, maar holistisch geautomatiseerd financieel advies bestaat nog niet. Wij adresseren twee uitdagingen die de ontwikkeling en implementatie in de weg staan: een definitie van goed geautomatiseerd financieel advies, en de ethische dilemma’s die een rol spelen.

Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2023-2027           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20160708_university of groningen
B20160615_pggmgroengrijs_grijswaarden_small
B20211201_Cardano_Logo 2021_website
AFM logo 2023 zwart wit
Bekijk al onze partners