Netspar Event voor bestuurders: ‘Pensioendilemma’s uit de praktijk: spanning tussen ratio en emotie’

De pensioenhervorming brengt dilemma’s met zich mee. Daarbij moeten bestuurders rekening houden met rationele lange termijn ambities, maar ook met de emoties van mensen. Bijvoorbeeld: wat te doen wanneer mensen voor nominaal harde zekerheid kiezen, terwijl dat rationeel niet bij ze past? Is het uitlegbaar dat pensioenen dalen, terwijl de aandelenkoersen stijgen? Of moeten we dat in het nieuwe contract voorkomen ten koste van de ambitie?

Tijdens het bestuursdiner op 30 maart zijn de dilemma’s tussen ratio en emotie besproken. Dat werd gedaan aan tafels en plenair met gezaghebbende bestuurders en internationaal erkende wetenschappers uit verschillende disciplines zoals communicatie, finance en gedrag.

Ook was er een deskundige aanwezig met een frisse blik van buiten de pensioensector: Tim Zuidgeest is expert op het gebied van consumentenpsychologie en neuromarketing en adviseerde grote merken zoals Coolblue, Albert Heijn en Heineken. Hij heeft de aanwezigen als voorzitter snel meegenomen in het hoofd van de pensioenconsument.

 

Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2019-2023           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20221103_Zwitserlevengrayscale
B20220412_SPIN_logo+naam_2xPMS_2_voettekst
B20210909_SPMS_logo download greyscale smaller
B20200924_Ortec Finance logo 250px_banner_small
B20210618_Achmea_logo_grey
Bekijk al onze partners