Netspar verwelkomt SPMS als partner

Op 1 september 2021 treedt Stichting Pensioenfonds Medisch Specialisten (SPMS) toe tot het Netspar-netwerk. Daarmee steunt het pensioenfonds het werkprogramma van Netspar en levert het actieve betrokkenheid bij onderzoek en kennisdeling.

 

Jacques van Dijken, directeur SPMS:

“Netspar biedt ons onafhankelijke kennis ten aanzien van keuze en invulling van het nieuwe pensioencontract. Daarnaast geven zij inzichten over de uitlegbaarheid van specifieke onderwerpen die onze deelnemers raken, zoals bijvoorbeeld duurzaam beleggen.”

 

Algemeen directeur Netspar Marike Knoef: “Wij zijn zeer verheugd met de toetreding van SPMS. Hiermee vergroten we de diversiteit binnen ons netwerk en wordt ons netwerk verder versterkt. SPMS brengt ook nieuwe invalshoeken. Het fonds kent bijvoorbeeld een hoge dekkingsgraad. Waar loop je dan tegenaan bij de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel?”

Over SPMS

SPMS is het beroepspensioenfonds voor vrijgevestigd medisch specialisten. De pensioenregeling is helemaal afgestemd op de specifieke wensen van medisch specialisten. Het pensioenfonds belegt een vermogen van € 14,2 miljard. SPMS werkt samen met de beroepspensioenvereniging (BPMS) om zich voor te bereiden op de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel.

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is a thinktank and knowledge network. Netspar is dedicated to promoting a wider understanding of the economic and social implications of pensions, aging and retirement in the Netherlands and Europe.

MORE ABOUT NETSPAR


Mission en strategy           •           Network           •           Organisation           •          Magazine
Board Brief            •            Actionplan 2023-2027           •           Researchagenda

ABOUT NETSPAR

Our partners

B20221103_Zwitserlevengrayscale
B20231704_PensioenFederatie_Blacklogo
B20231704_DNB_Blacklogo
B20160708_tilburg university
View all partners