Lisa Brüggen per 1 maart 2023 bestuurder van Stichting Netspar

De Raad van Toezicht heeft besloten prof. dr. Lisa Brüggen per 1 maart 2023 te benoemen tot bestuurder van de Stichting Netspar.

Lisa is hoogleraar financiële dienstverlening aan de Universiteit Maastricht en geeft wetenschappelijke leiding aan het Brightlands Institute for Smart Society (BISS). Ook is zij als lid van de Raad van Toezicht verbonden aan het Nibud en is zij lid van de beleidsadviescommissie pensioenen bij SPMS. Lisa is al lange tijd actief binnen het kennisnetwerk van Netspar, onder andere als projectleider van Netspar projecten, als spreker op Netspar conferenties en bij de totstandkoming van de Netspar kennisagenda 2023-2027.

De Raad van Toezicht ziet Lisa als de ideale kandidaat om Netspar de komende periode te leiden en verder te laten groeien als de onmisbare honest broker voor de pensioensector.

Prof. dr. Marike Knoef, de huidige bestuurder tot 1 februari 2023, vertrekt bij Netspar om decaan te worden voor de Tilburg School of Economics and Management. In de periode van 1 februari tot 1 maart neemt prof. dr. Mathijs van Dijk de bestuurstaken binnen Netspar waar.

Wij danken Marike Knoef voor haar inzet en bevlogenheid waarmee ze leiding heeft gegeven en bijgedragen heeft om het netwerk van Netspar verder te versterken. Zij blijft als wetenschapper aan Netspar verbonden.

 

Elisabeth (Lisa) Brüggen (1977) is hoogleraar financiële dienstverlening aan de Universiteit Maastricht, School of Business and Economics (SBE). Verder is zij lid in de Raad van Toezicht van het Nibud. Ook is zij lid van de beleidscommissie pensioen bij SPMS en Netspar research fellow. Zij is een internationaal erkend expert in dienstenmarketing, financiële dienstverlening en pensioencommunicatie. Ze heeft verschillende prijzen ontvangen, waaronder de Emerging Scholar Award van de American Marketing Association. Ook verkreeg ze NWO- en Netspar-beurzen voor haar onderzoek naar pensioencommunicatie en de vraag hoe men zich beter kan voorbereiden op het naderende pensioen. Haar werk werd gepubliceerd in toonaangevende internationale tijdschriften, zoals het Journal of Marketing. Ze deelt haar bevindingen graag op een toegankelijke manier met de pensioensector.

Lisa woont met veel plezier in Maastricht, samen met haar man en twee dochters.

 

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2023-2027           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

vu
NN_logo_gray
B20190901_nidi-logo_greyscale
B20160708_apg
B20160708_ministeries
Bekijk al onze partners