Vacature: senior adviseur (wetenschaps)communicatie

Netspar is op zoek naar een senior communicatieadviseur met een focus op wetenschapscommunicatie. Netspar is het kennis- en onderzoeknetwerk in Nederland op pensioen en vergrijzing, verbonden met Tilburg University. Je komt terecht in een ondernemende omgeving waarin je de directie adviseert over ontwikkelingen op het gebied van (onderzoeks)communicatie en deze adviezen vertaalt naar concrete mogelijkheden voor Netspar. Belangrijke communicatiedoelen zijn de toepasbaarheid van ons onderzoek beter voor het voetlicht te brengen, het onderzoek voor een bredere groep van pensioenprofessionals te ontsluiten en ons aanbod scherper af te stemmen op de informatiebehoefte van onze partners en andere stakeholders.

Je zorgt dat Netspar zich met onderzoek profileert op social media (LinkedIn en Twitter) en dat onderzoek wordt ontsloten via onder meer podcast-series en de publicatie van one pagers. Je maakt ook zelf berichten en vat onderzoek samen. Je bent verantwoordelijk voor de website, de maandelijkse digitale nieuwsbrief (circa 1.400 ontvangers) en het jaarverslag. Je zorgt voor goede relaties met de voor Netspar relevante media en met de communicatie-afdelingen van onze partners. En je adviseert bij webinars en events als onderdeel van onze kennisvalorisatie.

Wie zoeken we?
Je bent een nuchtere, gedreven communicatieprofessional die zelfstandig opereert. Je bent hands on, werkt planmatig en bent doortastend en vasthoudend. Je hebt overzicht en stuurt op resultaat. Je interesseert je voor het Netspar-onderzoek. Je steekt graag de hersens uit de mouwen, communiceert van nature gemakkelijk en weet te overtuigen. Je bent open, toegankelijk en een echte teamspeler.

Je beschikt over een afgeronde relevante communicatieopleiding, bij voorkeur op WO-niveau en je hebt ten minste vijf jaar ervaring met interne en / of corporate communicatie in het hoger onderwijs of bij een non-profit instelling. Ervaring met onderzoek en wetenschapscommunicatie, of kennis van de pensioenwereld is een pre. Je bent in staat om snel verbinding te leggen met diverse partijen. Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift en je hebt een ‘vlotte pen’.

Je komt in dienst bij Tilburg University, divisie Marketing & Communication. Je voert je werkzaamheden uit bij Netspar Center. De universiteit staat bekend als een van de beste non-profit werkgevers in Nederland en biedt uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer weten?
Bekijk hier de vacature en solliciteer!

Solliciteren kan alleen online. Je motivatiebrief en cv moeten uiterlijk 10 januari verstuurd zijn.

Neem voor vragen contact op met Peter Gaillard, directeur bedrijfsvoering van Netspar via [email protected] of 06-21702742.

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2023-2027           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20180327_logo_PGB-Pensioendiensten_grijswaarden
B20160708_aegon
B20160708_maastricht university
B20160708_B20160615_Stichting-van-de-Arbeid-logo
B20160708_radboud
Bekijk al onze partners