Vacature: Communicatiemedewerker (0,8 fte)

Netspar is op zoek naar een hands on Communicatie Medewerker die helpt om hun waardevolle kennis toegankelijk te maken voor een breed publiek. Instituut Netspar is hét kennis- en onderzoeknetwerk in Nederland op het gebied van pensioen en vergrijzing, verbonden met Tilburg University. Pensioen klinkt misschien saai, maar is het zeker niet. De vernieuwing van het pensioenstelsel is volop in het nieuws en heeft een grote impact op het welzijn van heel veel Nederlanders.

Netspar ontwikkelt en deelt wetenschappelijke kennis over pensioen. We willen met objectieve feiten bijdragen aan het debat. Ons onderzoek is breed. Het gaat bijvoorbeeld over de techniek van beleggen. Maar het gaat ook over de vraag hoe je jonge mensen kunt activeren om over pensioen na te denken. Of hoe je mensen met communicatie begeleidt bij het maken van verstandige keuzes, nu het nieuwe pensioenstelsel meer keuzeruimte geeft.
We doen onderzoek vanuit verschillende vakgebieden, zoals (gedrags)economie, finance, psychologie, communicatie en recht. We vinden het belangrijk dat ons onderzoek ook praktisch nut heeft en bijdraagt aan de innovatie van beleid en producten. Daarom steekt Netspar veel energie in het toegankelijk en relevant maken van kennis. Daarin speel jij als communicatiemedewerker een belangrijke rol.

Samen met de communicatieadviseur zorg jij dat kennis op de juiste plek komt. Dat doe je onder meer door het up to date houden van de website, door het maken en plaatsen van bijdragen op social media (LinkedIn en Twitter) en het verzamelen van input voor de maandelijkse nieuwsbrief, waarvoor je ook de lay-out en verzending verzorgt. Daarnaast coördineer je de externe opmaak en tekstredactie van de praktijkgerichte papers en zorg je dat elk paper door een externe schrijver wordt voorzien van een samenvattende one pager. En soms trek je de opmaak van een presentatie in PowerPoint strak.

Wie zoeken we?
Je bent een nuchtere, gedreven communicatieprofessional die zelfstandig opereert, maar tegelijk graag in een team werkt. Je bent hands on, werkt gestructureerd en planmatig en bent doortastend en vriendelijk vasthoudend. Je stapt gemakkelijk op anderen af.

Je beschikt bij voorkeur over een afgeronde communicatieopleiding, of hebt ervaring met interne en / of externe communicatie. Werkervaring binnen een onderwijs- of onderzoekomgeving is een pre. Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift en je hebt een ‘vlotte pen’. Je kunt goed overweg met WordPress, Powerpoint en Photoshop.

  • Je toont persoonlijk leiderschap: je neemt verantwoordelijkheid voor je werk en loopbaan, en beschikt over goede zelfkennis.
  • Je hebt teamspirit: je voelt je onderdeel van een team en geeft hier uiting aan door middel van samenwerking, het delen van kennis en ervaringen, en het bijdragen aan een open en inclusieve werkomgeving.

De communicatiemedewerker Netspar valt onder de divisie Marketing & Communicatieafdeling External and Campus Communication van Tilburg University, maar wordt functioneel aangestuurd vanuit Netspar.

Meer weten?
Bekijk hier de vacature en solliciteer!

Solliciteren kan alleen online. Je motivatiebrief en cv moeten uiterlijk 20 augustus verstuurd zijn.

Neem voor vragen contact op met Peter Gaillard, directeur bedrijfsvoering van Netspar via [email protected] of 06-21702742.

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2023-2027           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20180327_logo_PGB-Pensioendiensten_grijswaarden
B20160708_aegon
B20160708_maastricht university
B20160708_B20160615_Stichting-van-de-Arbeid-logo
B20160708_radboud
Bekijk al onze partners