Podcastserie Pensioen & Arbeidsongeschiktheid – Deel III

 

Deze podcast is onderdeel van de serie Pensioen & Arbeidsongeschiktheid. Een serie die bestaat uit drie afleveringen waarin een wetenschapper en iemand uit de praktijk onder leiding van Anneke van der Giezen het gesprek aangaan. De podcastserie is geïnspireerd op het Netspar Design Paper ‘Stimuleren financiële prikkels gedeeltelijk gehandicapte personen om weer aan het werk te gaan?’ van Tunga Kantarci en Jan-Maarten van Sonsbeek.

Anneke van der Giezen Daniël van Vuuren Gijs Roelofs

In deel III gaat gespreksleider Anneke van der Giezen in gesprek met Daniël van Vuuren (TiU) en Gijs Roelofs (Ministerie SZW) over WIA en financiële prikkels. In deel I praten Jan-Maarten van Sonsbeek (TiU) en Amma Asante (voormalig voorzitter LCR) over WIA en kwetsbare groepen. In deel II praten Arthur van Soest (TiU) en Michiel van den Hauten (UWV) over WIA en arbeidsparticipatie.

In deel III wordt dieper ingegaan op WIA en financiële prikkels. Welke grote financiële prikkels zijn er? Voor wie werken de prikkels het beste? En heeft de WIA bewezen dat met financiële prikkels de arbeidsongeschiktheid graad omlaag kan gaan?

Meer hierover weten? Beluister direct deel III.

Luister ook deel I inclusief het door Anneke gegeven ‘mini-college’ WIA terug.
Dit was het laatste deel van de podcastserie, beluister nu alle delen in één keer terug via onze podcastpagina.

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2023-2027           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20231704_DNB_Blacklogo
svb
B20211216_shell download
B20160708_uva
B20200924_Ortec Finance logo 250px_banner_small
Bekijk al onze partners