Podcastserie Pensioen & Arbeidsongeschiktheid – Deel II

 

Deze podcast is onderdeel van de serie Pensioen & Arbeidsongeschiktheid. Een serie die bestaat uit drie afleveringen waarin een wetenschapper en iemand uit de praktijk onder leiding van Anneke van der Giezen het gesprek aangaan. De podcastserie is geïnspireerd op het Netspar Design Paper ‘Stimuleren financiële prikkels gedeeltelijk gehandicapte personen om weer aan het werk te gaan?’ van Tunga Kantarci en Jan-Maarten van Sonsbeek.

Anneke van der Giezen Arthur van Soest Michiel van den Hauten

In deel II gaat gespreksleider Anneke van der Giezen in gesprek met Arthur van Soest (TiU) en Michiel van den Hauten (UWV) over WIA en arbeidsparticipatie. In deel I praten Jan-Maarten van Sonsbeek (TiU) en Amma Asante (voormalig voorzitter LCR) over WIA en kwetsbare groepen. Afsluitend praten Daniël van Vuuren (TiU) en Gijs Roelofs (Ministerie SZW) over WIA en financiële prikkels.

In deel II wordt dieper ingegaan op WIA en arbeidsparticipatie. Wat zijn de gevolgen van de WIA op de arbeidsparticipatie? Is er een stijging van arbeidsparticipatie van partners? En veel andere onderwerpen omtrent het terugkeren in het arbeidsleven.

Meer hierover weten? Beluister dan hier direct naar deel II.

Luister ook deel I inclusief het door Anneke gegeven ‘mini-college’ WIA terug.

Volgende week dinsdag komt de laatste aflevering van deze serie online.

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2023-2027           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20221103_Zwitserlevengrayscale
B20231704_PensioenFederatie_Blacklogo
B20231704_DNB_Blacklogo
B20160708_tilburg university
Bekijk al onze partners