Podcast Pensioen & Arbeidsmarkt

Vanaf deze maand publiceren we iedere dinsdag een nieuwe podcast. We trappen af met het drieluik Pensioen & Arbeidsmarkt. Een wetenschapper en iemand uit de praktijk gaan onder leiding van Thomas van Zijl van BNR Nieuwsradio het gesprek aan. Iedere week praat Thomas met nieuwe gasten over dit thema met iedere keer een ander aandachtsgebied. Luister hier naar onze podcasts.

Pensioen & Arbeidsmarkt: Een goed pensioen voor iedereen

 

Deel I van deze serie gaat over de noodzakelijke hervorming van het pensioenstelsel tegen de achtergrond van ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, meer specifiek: hoe kunnen we zzp-ers aan een redelijk pensioen of een ‘maatschappelijk aanvaardbaar minimum pensioen’, een MAP, helpen en hoe maken we pensioenen meer dynamisch, zodat mensen het kunnen inzetten voor het verbeteren van hun kansen en duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt.

 

Gespreksleider Thomas van Zijl, van BNR Nieuwsradio, praat in deel I met Casper van Ewijk, hoogleraar economie aan Universiteit van Amsterdam en verbonden aan Netspar, en Niels Kortleve, Expert ALM-adviseur bij PGGM.

Deel II van deze serie gaat over de arbeidsmarkt van de toekomst met Ton Wilthagen,hoogleraar arbeidsmarkt aan Tilburg University en Marjolein ten Hoonte, directeur arbeidsmarkt bij Randstad Groep Nederland. We sluiten af met Raymond Montizaan, verbonden aan ROA en Maastricht University, en Jaap Oude Mulders van NIDI, zij praten in deel III over de vergrijzende arbeidsmarkt.

In oktober publiceren we – wederom op iedere dinsdag – een nieuwe serie podcasts. Dan is het thema Pensioen & Duurzaam Beleggen.

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2023-2027           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20220412_SPIN_logo+naam_2xPMS_2_voettekst
B20160708_universiteit leiden
B20160708_asr
BPL_Pensioen_logo+pay-off - 1610-1225 v1.1_grijswaarden
B20221103_Zwitserlevengrayscale
Bekijk al onze partners