PODCAST PENSIOEN & ARBEIDSMARKT – DEEL III

Onze podcastserie Pensioen & Arbeidsmarkt is deze maand van start gegaan. Deel I over Een goed pensioen voor iedereen was de aftrap van dit drieluik. Deel II gaat over De arbeidsmarkt van de toekomst. Een wetenschapper en iemand uit de praktijk gaan onder leiding van Thomas van Zijl van BNR Nieuwsradio het gesprek aan. Iedere week praat Thomas met nieuwe gasten over dit thema met iedere keer een ander aandachtsgebied. Luister hier naar onze podcasts. Vandaag staat het afluitende deel uit deze serie live.

Pensioen & Arbeidsmarkt: De vergrijzende arbeidsmarkt

 

Deel III van deze serie gaat over de noodzakelijke hervorming van het pensioenstelsel tegen de achtergrond van ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Moeten we langer doorwerken? Wie wel en wie niet?

 

Gespreksleider Thomas van Zijl, van BNR Nieuwsradio, praat in deel I met Casper van Ewijk, hoogleraar economie aan Universiteit van Amsterdam en verbonden aan Netspar, en Niels Kortleve, Expert ALM-adviseur bij PGGM. Deel II van deze serie gaat over de arbeidsmarkt van de toekomst met Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan Tilburg University en Marjolein ten Hoonte, directeur arbeidsmarkt bij Randstad Groep Nederland. We sluiten af met Raymond Montizaan, verbonden aan ROA en Maastricht University, en Jaap Oude Mulders van NIDI, zij praten in deel III over de vergrijzende arbeidsmarkt.

 

In oktober publiceren we – wederom op iedere dinsdag – een nieuwe serie podcasts. Dan is het thema Pensioen & Duurzaam Beleggen.

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2023-2027           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

vu
NN_logo_gray
B20190901_nidi-logo_greyscale
B20160708_apg
B20160708_ministeries
Bekijk al onze partners