Podcast Pensioen & Arbeidsmarkt – deel II

Onze podcastserie Pensioen & Arbeidsmarkt is vorige week van start gegaan. Deel I over Een goed pensioen voor iedereen was de aftrap van dit drieluik. Een wetenschapper en iemand uit de praktijk gaan onder leiding van Thomas van Zijl van BNR Nieuwsradio het gesprek aan. Iedere week praat Thomas met nieuwe gasten over dit thema met iedere keer een ander aandachtsgebied. Luister hier naar onze podcasts. Vandaag staat deel II live.

Pensioen & Arbeidsmarkt: De arbeidsmarkt van de toekomst

 

Deel II van deze serie gaat over de noodzakelijke hervorming van het pensioenstelsel tegen de achtergrond van ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Welke risico’s liggen er op de loer? En hoe kunnen we ons daar zo goed mogelijk op voorbereiden?

 

Gespreksleider Thomas van Zijl, van BNR Nieuwsradio, praat in deel I met Casper van Ewijk, hoogleraar economie aan Universiteit van Amsterdam en verbonden aan Netspar, en Niels Kortleve, Expert ALM-adviseur bij PGGM.

Deel II van deze serie gaat over de arbeidsmarkt van de toekomst met Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan Tilburg University en Marjolein ten Hoonte, directeur arbeidsmarkt bij Randstad Groep Nederland. We sluiten af met Raymond Montizaan, verbonden aan ROA en Maastricht University, en Jaap Oude Mulders van NIDI, zij praten in deel III over de vergrijzende arbeidsmarkt.

 

In oktober publiceren we – wederom op iedere dinsdag – een nieuwe serie podcasts. Dan is het thema Pensioen & Duurzaam Beleggen.

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2023-2027           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20221103_Zwitserlevengrayscale
B20231704_PensioenFederatie_Blacklogo
B20231704_DNB_Blacklogo
B20160708_tilburg university
Bekijk al onze partners