Pensioendriedaagse: Nederlanders geen realistische verwachting van nabestaandenpensioen

Van 5 tot en met 7 november 2019 vindt de Pensioendriedaagse van Wijzer in Geldzaken plaats, met nabestaandenpensioen als een van de centrale thema’s. Op basis van eigen onderzoek meldt Wijzer in Geldzaken dat een derde van de Nederlanders verwacht dat de partner niet hoeft te bezuinigen wanneer de partner overlijdt. Slechts één op de acht schat de uitkering na overlijden realistisch in.

Ook Netspar deed uitgebreid onderzoek naar de mogelijke financiële gevolgen na overlijden van een partner en analyseerde eerder de ontwikkelingen in relatie tot nabestaandenpensioen, bracht de risico’s voor deelnemers in kaart en deed aanbevelingen voor beleid. De resultaten vormen onder meer input voor de initiatiefnota nabestaandenpensioen van Tweedekamerleden Omtzigt en Bruins en kunnen worden meegenomen in lopend vervolgonderzoek en acties voortkomend uit het Pensioenakkoord.

Kijk- en leestips:

 

 

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is a thinktank and knowledge network. Netspar is dedicated to promoting a wider understanding of the economic and social implications of pensions, aging and retirement in the Netherlands and Europe.

MORE ABOUT NETSPAR


Mission en strategy           •           Network           •           Organisation           •          Magazine
Netspar Brief            •            Actionplan 2019-2023           •           Researchagenda

ABOUT NETSPAR

Onze partners

B20160708_tilburg university
B20200214_BlackRock_BLK_eng_black_rgb_small
B20160708_dnb
Print
B20190823_mn-logo_small
Bekijk al onze partners