Nieuwe voorzitter Editorial Board

Per 1 januari 2022 treedt Fieke van der Lecq af als voorzitter van de Editorial Board.


Andries de Grip
is per die datum benoemd als nieuwe voorzitter.

             
Fieke van der Lecq                                           Andries de Grip

Naar Fieke past een welgemeend woord dank voor haar bevlogen voorzitterschap. Bij de beoordeling van papers had zij niet alleen serieus aandacht voor de kwaliteit van de argumentatie, maar zeker ook voor een toegankelijke verwoording van de onderzoeksbevindingen. Bovendien had Fieke aandacht voor tempo in het beoordelingsproces, zodat bevindingen zo snel mogelijk gepubliceerd konden worden. Als voorzitter stond Fieke voor de Editorial Board als team en was zij verbindend naar de verschillende wetenschappelijke disciplines en de sector. Als juryvoorzitter bij de jaarlijkse uitreiking van de Netspar Thesis Awards had Fieke niet alleen oog voor een efficiënt beoordelingsproces, maar ook voor een betekenisvolle uitreiking aan de prijswinnaars. Eind januari 2022 tijdens de International Pension Workshop doet Fieke nog de uitreiking van de Thesis Awards 2021.

Per 1 januari a.s. neemt Andries de Grip het voorzitterschap van de Editorial Board over. Met Andries krijgt de Editorial Board een zeer ervaren voorzitter. Hij is emeritus hoogleraar Economie aan Maastricht University en voormalig directeur van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA). Hij was betrokken bij meerdere Netspar Theme Grant projecten, waarin hij met verschillende Netspar partners heeft samengewerkt. Achter de schermen is de afgelopen maanden gewerkt aan een soepele overdracht. Wij kijken uit naar zijn voorzitterschap.

EDITORIAL BOARD (EB)
De Editorial Board bestaat uit wetenschappers en professionals, afgevaardigd vanuit de Netspar Partners. De board toetst de praktijkgerichte papers op academische kwaliteit en toegankelijkheid voor pensioenprofessionals. Ook beoordelen zij afstudeeronderzoeken (theses) en selecteren zij de winnaar van de jaarlijkse Netspar Thesis Awards.

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2023-2027           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20221103_Zwitserlevengrayscale
B20231704_PensioenFederatie_Blacklogo
B20231704_DNB_Blacklogo
B20160708_tilburg university
Bekijk al onze partners