Netspar verwelkomt SPH als partner

Op 1 maart 2022 trad Stichting Pensioenfonds voor Huisartsen (SPH) toe tot het Netspar-netwerk. Daarmee steunt het pensioenfonds het werkprogramma van Netspar en levert het actieve betrokkenheid bij onderzoek en kennisdeling.

  Alfred Slager, bestuurslid bij SPH:

‘Bij het pensioenfonds voor de huisartsen staan we bekend om onze “evidence based aanpak”, net als in de huisartsenpraktijk. Wat weten we op basis van onderzoek, wat werkt, wat past het best bij de deelnemer? In een snel veranderende sector wordt deze aanpak steeds belangrijker als ankerpunt voor goed beleid. In Netspar vinden we een partner die deze beelden deelt, door hun kennisontwikkeling en deling. Dit spreekt ons erg aan. Daarom zijn we verheugd om partner van het Netspar netwerk te worden. Als bijkomend wederzijds voordeel zien we bovendien dat we bijdragen aan de diversiteit. Zo kunnen we als fonds leren van andere fondsen en onderzoeken, maar ook anderen meer kennis laten maken met de unieke kanten van beroepspensioenfondsen.

Algemeen directeur Netspar Marike Knoef: ‘Wij zijn verheugd met de toetreding van SPH. We juichen de kennisgedreven aanpak van SPH graag toe en zullen daar een bijdrage aan leveren. Er komt veel informatie op de sector af. Netspar helpt om bestuurders en medewerkers snel en laagdrempelig up-to-date te houden van de laatste inzichten. Die inzichten zijn belangrijk om goed onderbouwde keuzes te maken. Daarnaast komen de beste onderzoeksvragen uit de praktijk. Met de toetreding van SPH wordt het Netspar netwerk meer divers, zodat nieuwe vraagstukken op tafel komen. Dat is van belang om de oude dag voor heel Nederland te verbeteren. Wij kijken uit naar een waardevolle samenwerking.’ 

Over SPH

SPH is een pensioenfonds van, voor en door huisartsen. Het fonds is een verplicht gesteld beroepspensioenfonds. Dit betekent dat vrijwel alle huisartsen in Nederland verplicht zijn om deel te nemen. Het pensioenfonds belegt een vermogen van € 12,7 miljard. Het fonds heeft 14.939 actieve deelnemers en 7.780 pensioengerechtigden. (cijfers 2021)

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2023-2027           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20160708_tilburg university
B20200214_BlackRock_BLK_eng_black_rgb_small
B20200104_RailOV_logoo.original.grijswaarden
Print
B20190823_mn-logo_small
Bekijk al onze partners