Thesis Awards uitgereikt: uitmuntende bijdragen aan het Netspar onderzoeksprogramma

Met veel plezier feliciteert Netspar de winnaars van de Netspar thesis awards 2021: Wouter Otten (UT), Rory McGee (University College London) en het team van Renate Bredenoort (BeFrank) en Wendela Landstra (DNB). De door Fieke van der Lecq (voorzitter van de Editorial Board) uitgereikte prijzen van elk € 3.000,- werden tijdens de jaarlijkse International Pension Workshop, ditmaal online, toegekend aan uitmuntende master, phd en Tias theses binnen het Netspar onderzoeksprogramma.

Wouter Otten (UT) won de prijs voor de beste Master scriptie, met zijn onderzoek naar de effectiviteit van het communiceren van onzekerheid en ‘slecht weer scenario’s’ voor pensioendeelnemers in de laatste fase voor pensionering. “Bijzonder om onderdeel te zijn van een groter geheel en in samenwerking met experts uit de praktijk het bewijs te kunnen leveren dat communiceren van scenario’s bijdraagt aan betere keuzes”. Lees hier het paper: Communicating In Scenarios: Towards Improving Participant Decisions Regarding Retirement

De award voor beste PhD scriptie ging naar Rory McGee (University College London) voor zijn technisch indrukwekkende onderzoek naar het spaargedrag van ouderen. Een ontzettend relevant, maar lastig te ontrafelen onderwerp, aldus de jury. Lees hier het paper Essays on Saving and Intergenerational Transfers over the Life-Cycle

De prijs voor beste TIAS scriptie (executive onderwijs) ging naar het duo Renate Bredenoort (BeFrank) en Wendela Landstra (DNB). Zij schreven een kwalitatief hoogstaand en zeer toegankelijk paper over het aanbieden van nieuwe keuzeopties, waarbij ze inzichten over keuzearchitectuur en gedragswetenschappen combineren met nieuwe kennis over in hoeverre deelnemers bereid zijn data te delen. “Inspirerend en extra uitdagend omdat veldonderzoek in tijden van corona niet eenvoudig is”. Lees hier het paper: PensioenuitvoerdersHoe gaan jullie data en keuzearchitectuur inzetten om pensioendeelnemers te helpen een passende pensioenkeuze te maken?

Over de thesis awards
Ieder jaar tijdens de International Pension Workshop reikt Netspar drie thesis awards uit voor excellente scripies in de categorieen Master, PhD en Tias
Alle scripties zijn door de jury – onder leiding van Editorial Board voorzitter Fieke van der Lecq (VU Amsterdam) – beoordeeld op academische kwaliteit, relevantie voor de Netspar onderzoeksagenda, originaliteit en uitvoering van het onderzoek en de toegankelijkheid en presentatie van het paper.

De lat lag hoog dit jaar, alle genomineerde scripties waren van excellente kwaliteit. We danken daarom alle genomineerden voor hun inzending en feliciteren ook hen met het eindresultaat. Ook danken we de jury voor hun deskundige beoordeling.

 

 

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2023-2027           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20220412_SPIN_logo+naam_2xPMS_2_voettekst
B20160708_universiteit leiden
B20160708_asr
BPL_Pensioen_logo+pay-off - 1610-1225 v1.1_grijswaarden
B20221103_Zwitserlevengrayscale
Bekijk al onze partners