Corien Wortmann wordt voorzitter van de Raad van Toezicht van Netspar

De Stichtingsraad van Netspar heeft Corien Wortmann-Kool benoemd als voorzitter van de Raad van Toezicht van Netspar.
De raad bestaat verder uit Inge van den Doel, Guusje Dolsma, Laura van Geest, Lex Meijdam, Annette Mosman, Willem Noordman en Bianca Tetteroo.

Corien Wortmann was tot december 2022 bestuursvoorzitter van pensioenfonds ABP. Momenteel bekleedt zij diverse toezicht- en adviesrollen, waaronder die van vicevoorzitter van de RvC van Aegon en lid van de RvC van DSM. Ook is zij lid van de Raad van Advies van de Autoriteit Financiële Markten.

 

Lisa Brüggen (algemeen directeur Netspar): “Wij zijn bijzonder verheugd met de komst van Corien Wortmann. Ze heeft een prominente functie in de pensioenwereld vervuld en beschikt over een brede ervaring in de pensioen- en financiële wereld.”

Corien Wortmann: “Netspar is een toonaangevend wetenschappelijk onderzoeksinstituut. Het onderzoek van Netspar levert een belangrijke bijdrage aan de toekomstige oudedagsvoorziening in Nederland. Ik kijk er naar uit om deze nieuwe uitdaging aan te gaan.”

Op 15 maart 2023 zal Corien Wortmann als lid en voorzitter toetreden tot de RvT. Haar eerste termijn eindigt hiermee op 15 maart 2026. Na de eerste termijn is zij nog tweemaal herbenoembaar.

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2023-2027           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20210618_Achmea_logo_grey
B20160708_universiteit utrecht
B20160708_erasmus
B20160708_ministeries
B20210909_SPMS_logo download greyscale smaller
Bekijk al onze partners