BPL Pensioen treedt toe tot kennisnetwerk Netspar

Op 1 april 2022 is BPL Pensioen toegetreden tot het Netspar-netwerk. Daarmee steunt het pensioenfonds het werkprogramma van Netspar en levert het actieve betrokkenheid bij onderzoek en kennisdeling.

Werknemersvoorzitter Gerard Riemen:“BPL Pensioen voelt als groot pensioenfonds een grote verantwoordelijkheid voor een duurzame, leefbare wereld. Onderdeel van die maatschappelijke rol is ook het steunen van wetenschappelijk onderzoek en kennisdeling. De samenwerking met Netspar is hierin een mooie stap.”

Algemeen directeur Netspar Marike Knoef: “Wij zijn blij met de toetreding van BPL Pensioen tot het Netspar netwerk. Ik herinner me het eerste contact met BPL Pensioen nog goed, het enthousiasme waarmee een bestuurder mij aansprak, maakte indruk. We ondersteunen BPL Pensioen graag door wetenschappelijke inzichten te delen over onder andere de pensioentransitie, (duurzaam) beleggen, communicatie en keuzebegeleiding. En kijken uit naar een netwerk dat mede door de komst van BPL Pensioen steeds diverser wordt.”

Over BPL Pensioen

BPL Pensioen is hét pensioenfonds voor de agrarische en groene sectoren. Daaronder vallen in totaal 14 sectoren zoals glastuinbouw, hoveniers en tuinbouw. Het fonds is een verplicht gesteld bedrijfstakpensioenfonds. Het pensioenfonds belegt een vermogen van € 24,4 miljard. Het fonds heeft 122.387 actieve deelnemers en arbeidsongeschikten, 73.486 pensioengerechtigden en 493.145 slapers (voorlopige cijfers 2021).

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2023-2027           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20160708_university of groningen
B20160615_pggmgroengrijs_grijswaarden_small
B20211201_Cardano_Logo 2021_website
AFM logo 2023 zwart wit
Bekijk al onze partners