BNP Paribas gaat samenwerking aan met Netspar

Vanaf 1 april 2022 maakt BNP Paribas Nederland onderdeel uit van het Netspar-netwerk. De samenwerking biedt de mogelijkheid om ervaring en expertise te delen in een netwerk van toonaangevende partijen die zich inzetten voor een transparant en duurzaam pensioenstelsel.

  Jan Albert Koopman, Senior Business Development Manager BNP Paribas Securities Services:

BNP Paribas heeft een sturende rol in het versterken en bestendigen van het Nederlandse pensioenlandschap. Door het stimuleren van kennisuitwisseling en te investeren in onderzoeksprogramma’s kunnen wij een bijdrage leveren aan een duurzaam, toekomstbestendig en veerkrachtig pensioenstelsel.

Onze institutionele klanten in Nederland hebben een grote verandering in het vooruitzicht, de overgang van huidige DB/DC naar een NPC-pensioenregeling. BNP Paribas onderhoudt een actieve dialoog met Nederlandse pensioenfondsen en beleggers over deze transitie. We kijken ernaar uit deze dialoog uit te breiden door onze samenwerking met Netspar.”

Algemeen directeur Netspar Marike Knoef“BNP Paribas is de eerste internationale bank in het Netspar-netwerk, hierdoor zijn we weer een stap dichterbij in het verbreden van ons netwerk. Duurzaamheid zit in de kern van de strategie van BNP Paribas, zij hebben dan ook veel expertise op dat gebied in huis. Een onderwerp waar Netspar ook steeds meer onderzoek naar doet en waar wetenschap en praktijk elkaar kunnen versterken.”  

Over BNP Paribas

BNP Paribas is de grootste bank van de Europese Unie en de grootste Europese zakelijke bank van Nederland. De bank is actief in 68 landen en telt meer dan 193.000 medewerkers. De groep biedt verschillende gespecialiseerde activiteiten, waaronder Investment & Protection Services voor spaar-, beleggings- en verzekeringsoplossingen; en Corporate & Institutional Banking, gericht op zakelijke en institutionele klanten. Dankzij een wereldwijd netwerk en de sterke aanwezigheid in de verschillende financiële markten biedt BNP Paribas de Nederlandse markt internationale expertise en diensten.

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2023-2027           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20221103_Zwitserlevengrayscale
B20231704_PensioenFederatie_Blacklogo
B20231704_DNB_Blacklogo
B20160708_tilburg university
Bekijk al onze partners