Workshop: Hoe kunnen pensioenfondsen helpen bij het mobiliseren van woningkapitaal?

Op dit moment zit in Nederland ongeveer € 1200 miljard vast in de overwaarde van eigen woningen. Deze workshop gaat over het mobiliseren van dat woningkapitaal. Samen verkennen we de rol van pensioenfondsen bij de inzet van deze overwaarde voor verduurzaming van de woningvoorraad en versterking van de financiële weerbaarheid van huishoudens.

Netspar onderzoekers Marike Knoef (Tilburg University), Mauro Mastrogiacomo (DNB), en Casper van Ewijk (UvA) presenteren nieuw onderzoek naar de stand van het verzilveren van overwaarde in Nederland, het potentiële belang voor individuele huishoudens bij hun financiële levensplanning, en de rol die pensioenfondsen en andere institutionele beleggers daarbij vervullen.

Tijdens de workshop kunnen we van elkaar leren hoe het woningkapitaal beter benut kan worden voor de belangrijke maatschappelijke doelen.

Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2023-2027           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20231704_DNB_Blacklogo
svb
B20211216_shell download
B20160708_uva
B20200924_Ortec Finance logo 250px_banner_small
Bekijk al onze partners