Wet verbeterde premieregeling: mogelijkheden en uitdagingen

Op dinsdag 5 juli aanstaande organiseert Netspar, exclusief voor haar partners, een kennisbijeenkomst over de Wet verbeterde premieregeling. Wetenschap, beleid en praktijk ontmoeten elkaar om de laatste inzichten te delen met betrekking tot deze wet. Er zal veel ruimte zijn voor vragen uit de zaal en discussie.

Bas Werker (Tilburg University) zal een presentatie verzorgen met financieel-economische inzichten die relevant zijn voor de inrichting van het ‘product design’ van variabele uitkeringen. Daarbij geeft hij onder andere een samenvatting van de discussie over projectierentes, het spreiden van schokken, het delen van langlevenrisico, etc.

Karin Aarssen (DNB) gaat daarna in op aandachtspunten van DNB bij risicodeling en beleggingsbeleid en Jeroen van den Bosch (AFM) verzorgt een algemene inleiding rond het thema ‘communicatie en zorgplicht’, als opmaat voor een discussie met zaal en panel over actuele vraagstukken die er leven in het pensioenveld.

Naast eerder genoemde sprekers nemen Kees Kamminga (AEGON) en Martin van ‘t Zet (Shell Pensioenbureau Nederland) ook deel aan het panel.

Voor deze bijeenkomst  zijn de Netspar-partners en Netspar-fellows uitgenodigd om deel te nemen. Bent u geïnteresseerd in deelname, vult u dan het online registratieformulier tijdig in.

Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2023-2027           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20220412_SPIN_logo+naam_2xPMS_2_voettekst
B20160708_universiteit leiden
B20160708_asr
BPL_Pensioen_logo+pay-off - 1610-1225 v1.1_grijswaarden
B20221103_Zwitserlevengrayscale
Bekijk al onze partners