Werkgroepdag 12 december

Op donderdag 12 december kwamen Netspar-onderzoekers en -partners bijeen om lopend onderzoek te presenteren en van feedback te voorzien. Naast plenaire- en deelsessies, ditmaal voor het eerst ook met korte, interactieve postersessies. Diverse presentaties en posters zijn beschikbaar om te downloaden.

 

Bastiaan Starink (TiU) trapte af met een inleiding over de inrichting van het nieuwe fiscale pensioenkader zoals voorgesteld in het pensioenakkoord. In welke opzichten verschilt het van het huidige? Wat kan dit opleveren en waarover kan discussie ontstaan? Welke ruimte biedt het voor compensatie bij afschaffing van de doorsneesystematiek? Download de presentatie of lees het artikel ‘Belastingaanpassingen zijn doorslaggevend voor succes pensioenakkoord’ dat eerder dit jaar verscheen in de ESB Special over het Pensioenakkoord.

Posters
Nieuw waren de postersessies; het onderzoek kernachtig gepresenteerd in maximaal acht slides op een poster, een korte pitch door de onderzoeker en volop ruimte voor vragen en interactie.

Download de posters voor:

Deelsessies
Naast de posters vonden zes deelsessies plaats waarin lopend Netspar-onderzoek werd gepresenteerd en bediscussieerd. Onder meer doorbeleggen (in de Wvp) met garanties, de consequenties van langer doorwerken op ziekteverzuim en de effecten van nudging op keuzes in de pensioenopbouw werden besproken. De beschikbare presentaties kunt u downloaden op de pagina van de Werkgroepdag van 12 december, onder het tabblad programma.

Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2023-2027           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20160708_tilburg university
B20200214_BlackRock_BLK_eng_black_rgb_small
B20200104_RailOV_logoo.original.grijswaarden
Print
B20190823_mn-logo_small
Bekijk al onze partners