Verkiezingsdebat ‘Inkomen voor nu en later’

Het verkiezingsdebat ‘Inkomen voor nu en later’ trok ruim 620 bezoekers, waarvan het merendeel student. De stellingen rondom arbeidsmarkt en pensioenen zorgden voor een levendig debat, aangejaagd door bevlogen dagvoorzitter Jort Kelder. Netspar kijkt als kennispartner met veel plezier terug naar dit event. Presentaties vindt u terug onder het programma.

Onder leiding van dagvoorzitter Jort Kelder debatteerden politici van VVD, PvdA, D66, CDA, SP, GroenLinks en VNL over de ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarkt en pensioenen. Het debat was gericht op wat jong en oud te wachten staan: het student zijn, het betreden van de banenmarkt, het verloop van de carrière. Wat bouw je op tijdens het werkende leven? Hoe zorg je dat je nu geld hebt, maar ook voldoende opbouwt voor de oude dag? En wat als die oude dag al dichtbij is? Netspar was als kennispartner betrokken bij dit verkiezingsdebat. Ton Wilthagen (TiU) en Marike Knoef (LU) zorgden voor een inhoudelijke introductie en de nodige fact checking. Hun presentaties vindt u onder het programma.

       
Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk, gewijd aan het bevorderen van een beter begrip van de economische en sociale gevolgen van pensioenen, vergrijzing en ‘de oude dag’ in Nederland en Europa.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie
Netspar Brief       •          Werkprogramma 2019-2023        •         Onderzoeksagenda Netspar NexT

OVER NETSPAR

Onze partners

B20160708_university of groningen
B20160615_pggmgroengrijs_grijswaarden_small
ministeries
B20160708_cardano
B20160708_afm
Bekijk al onze partners