Understanding and improving pension savings of the employed and self-employed

Op woensdag 20 november organiseert Netspar een themaconferentie rondom het project Pensioensparen begrijpen en verbeteren door gestimuleerde experimenten, enquêtes en administratieve big data te combineren – Een algemene steekproef van werkende mensen met een focus op ZZP’ers. Meer informatie over het programma vindt u hier onder. Let op, dit is een Engelstalig evenement.

Tijdens dit evenement zullen de projectleden presentaties geven over het geplande onderzoek en een update geven van de activiteiten tot nu toe.

Werkpakket WP1 (WP1) van het project ontwikkelt en implementeert maatregelen van voorkeuren, overtuigingen en vooroordelen voor een representatieve steekproef van werknemers en zelfstandigen in Nederland. In een latere fase worden de uitgelokte maatregelen gekoppeld aan registergegevens van het CBS. Werkpakket 2 (WP2) zal vervolgens deze gegevens gebruiken en gegevenswetenschapstechnieken gebruiken om potentiële relaties tussen voorkeuren, vooroordelen en overtuigingen enerzijds en feitelijk spaargedrag en andere relevante sociaal-economische en demografische kenmerken anderzijds te ontrafelen.

Er is tijd gereserveerd voor vragen en discussies. De projectleden kijken uit naar feedback en input van de Netspar Partners en geïnteresseerde onderzoekers.

Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is a thinktank and knowledge network. Netspar is dedicated to promoting a wider understanding of the economic and social implications of pensions, aging and retirement in the Netherlands and Europe.

MORE ABOUT NETSPAR


Mission en strategy           •           Network           •           Organisation           •          Magazine
Netspar Brief            •            Actionplan 2019-2023           •           Researchagenda

ABOUT NETSPAR

Onze partners

B20160708_tilburg university
B20200214_BlackRock_BLK_eng_black_rgb_small
B20160708_dnb
Print
B20190823_mn-logo_small
Bekijk al onze partners