Toekomst Arbeidsmarkt en Pensioen

Een verkenning voor de langere termijn

Het nieuwe pensioenstelsel dat in 2026 (of 2027) ingaat, sluit beter aan bij de arbeidsmarkt dan voorheen, maar niet altijd zonder risico.
Dat blijkt uit een verkenning voor de langere termijn die een groep wetenschappers en experts uit de pensioensector van het kennisnetwerk Netspar op dinsdagmiddag 8 juni overhandigt aan Willem Noordman, lid dagelijks bestuur FNV met pensioen in portefeuille.
Onder leiding van Thomas van Zijl (BNR) gingen onderzoekers Ton Wilthagen, Casper van Ewijk en Raymond Montizaan in op de trends in de arbeidsmarkt, de gevolgen voor pensioenen en de oplossingsrichtingen. Ook was er ruimte voor vragen en discussie. Bekijk hier de presentaties.
Publicatie (op 8 juni beschikbaar als pdf)
Toekomst arbeidsmarkt en pensioen – Een verkenning voor de langere termijn Klaas Bangma (STAR, FNV), Lambrecht van Eekelen (SVB), Casper van Ewijk (Netspar, UvA), Kees Kamminga (Aegon), Ian Koetsier (Min EZK), Niels Kortleve (PGGM), Timo Lambregts (EUR), Emmie Lewin (PF PostNL), René Sterk (DNB), Esther Valentijn-Breedveld (PGB Pensioendiensten), Ton Wilthagen (TiU), Alice Zulkarnain (CPB, IZA)

Het nieuwe pensioenstelsel dat in 2026 (of 2027) ingaat, sluit beter aan bij de arbeidsmarkt dan voorheen. Maar lager opgeleiden, moeders met kleine banen, migranten, mensen die herhaalbare taken uitvoeren en werknemers met zware beroepen lopen risico.

Dat blijkt uit een verkenning voor de langere termijn die een groep wetenschappers en experts uit de pensioensector van het kennisnetwerk Netspar op dinsdagmiddag 8 juni overhandigt aan Willem Noordman, lid dagelijks bestuur FNV met pensioen in portefeuille.

We nodigen u van harte uit om online bij deze overhandiging aanwezig te zijn. Onder leiding van Thomas van Zijl (BNR) gaan onderzoekers Ton Wilthagen, Casper van Ewijk en Raymond Montizaan in op de trends in de arbeidsmarkt, de gevolgen voor pensioenen en de oplossingsrichtingen. Ook is er ruimte voor vragen en discussie.

Kortom, een interessant programma voor hr-professionals, beleidsmakers, sociale partners, pensioenfondsen, verzekeraars, toezichthouders, ministeries en wetenschappers.

Bent u erbij? Attendeer ook gerust andere geïnteresseerden op dit event.

Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2019-2023           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20160708_tilburg university
B20200214_BlackRock_BLK_eng_black_rgb_small
B20200104_RailOV_logoo.original.grijswaarden
Print
B20190823_mn-logo_small
Bekijk al onze partners