Themaconferentie ‘Implicaties van verschillen in gezonde levensverwachting voor het pensioenstelsel’

Op 27 november organiseert Netspar een themaconferentie rondom het project Langer leven, langer gezond, langer werken? Implicaties van opleidingsverschillen voor het pensioenstelsel. De dagvoorzitter is Johan Mackenbach (EMC)

Er is een sterk verband tussen de sociaaleconomische positie van mensen en hun (gezonde) levensverwachting. Of je nu onderscheid maakt in opleiding, beroepsgroep of inkomen. De verschillen zijn groot en hebben gevolgen voor het pensioenstelsel. Met name als het gaat om de haalbaarheid en de mogelijke effecten van de voorgenomen snelle verhoging van de pensioenleeftijd.

Tijdens deze conferentie gaan diverse sprekers in op de haalbaarheid en de mogelijke gevolgen van het stijgen van de pensioenleeftijd voor verschillende bevolkingsgroepen. Recente inzichten op dit gebied vanuit vier verschillende Netspar-projecten worden gepresenteerd en twee sprekers geven een korte inleiding over mogelijke opties voor wijziging van het pensioenstelsel. De middag wordt afgesloten met een paneldiscussie over de implicaties van de verschillen in (gezonde) levensverwachting voor het pensioenstelsel en mogelijke aanpassingen.

Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gewijd aan het bevorderen van een beter begrip van de economische en sociale gevolgen van pensioenen, vergrijzing en ‘de oude dag’ in Nederland en Europa.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Magazine
Netspar Brief            •            Werkprogramma 2015-2019           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20160708_university of groningen
B20160615_pggmgroengrijs_grijswaarden_small
B20160708_universiteit utrecht
B20160708_cardano
B20160708_afm
Bekijk al onze partners