Symposium ter gelegenheid van het afscheid van Prof. dr. Lans Bovenberg van Tilburg University

Als één van de oprichters van Netspar heeft Lans Bovenberg een grote rol gespeeld in de discussie rondom de hervorming van het Nederlandse pensioenstelsel. Na meer dan 15 jaar discussie heeft de Tweede Kamer in december 2022 besloten tot een aanzienlijke hervorming van het Nederlandse pensioenstelsel door de wet toekomst pensioenen aan te nemen. Momenteel wordt de wet behandeld in de Eerste Kamer waarna naar verwachting het nieuwe stelsel in 2027 zal gelden. In de tussentijd moeten sociale partners, fondsbesturen, verantwoordingsorganen, ondernemingsraden, etc. en ook de deelnemers zelf nog vele keuzes maken om het nieuwe stelsel voor hun specifieke situatie in te vullen.

Tijdens dit symposium blikken we ter gelegenheid van het afscheid van Prof. dr. Lans Bovenberg als hoogleraar aan Tilburg University terug en vooruit:

Wat is er geworden van de beoogde doelen en idealen? Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten voor de komende jaren?

Na een aftrap van Lans reageren Peter Gortzak en Theo Kocken en sluiten we af met een discussie onder alle aanwezigen.

Bekijk hier de presentatie van Lans.

Als één van de oprichters van Netspar heeft Lans Bovenberg een grote rol gespeeld in de discussie rondom de hervorming van het Nederlandse pensioenstelsel. Na meer dan 15 jaar discussie heeft de Tweede Kamer in december 2022 besloten tot een aanzienlijke hervorming van het Nederlandse pensioenstelsel door de Wet Toekomst Pensioenen aan te nemen. Momenteel wordt de wet behandeld in de Eerste Kamer waarna naar verwachting het nieuwe stelsel in 2027 zal gelden. In de tussentijd moeten sociale partners, fondsbesturen, verantwoordingsorganen, ondernemingsraden, etc. en ook de deelnemers zelf nog vele keuzes maken om het nieuwe stelsel voor hun specifieke situatie in te vullen.

Tijdens dit symposium blikken we ter gelegenheid van het afscheid van Prof. dr. Lans Bovenberg als hoogleraar aan Tilburg University terug en vooruit:

Wat is er geworden van de beoogde doelen en idealen? Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten voor de komende jaren? Na een aftrap van Lans reageren twee key-players uit de discussie en sluiten we af met een discussie onder alle aanwezigen.


Lans Bovenberg
Lans Bovenberg is hoogleraar Economie aan de Universiteit van Tilburg.
Zijn onderzoeksterrein omvat openbare financiën, economie, en management van het publieke belang van milieueconomie. In 2003 ontving hij de Spinoza-premie, voor voortreffelijk baanbrekend en inspirerend wetenschappelijk onderzoek. Onder andere door zijn grote belangstelling voor pensioenen en vergrijzing was hij een van de oprichters van Netspar, waar hij ook jarenlang een directiefunctie heeft bekleed.

Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2023-2027           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20160708_tilburg university
B20200214_BlackRock_BLK_eng_black_rgb_small
B20200104_RailOV_logoo.original.grijswaarden
Print
B20190823_mn-logo_small
Bekijk al onze partners