Online After Lunch Werkgroepbijeenkomst: ‘Opgegeven productkeuzes van heterogene deelnemers komen grotendeels overeen met standaardmodellen’

Netspar organiseert deze online After Lunch Werkgroepbijeenkomst voor (medewerkers van) partners. Hierin presenteren onderzoekers nieuw pensioenonderzoek, ontvangen zij feedback en worden vragen beantwoord. Zo brengen we wetenschap en praktijk dichter bij elkaar.

In deze online After Lunch Werkgroepbijeenkomst door Bart Dees komt u meer te weten of opgegeven productkeuzes van heterogene deelnemers grotendeels overeenkomen met standaardmodellen.

Vragen en input op dit lopende onderzoek zijn van harte welkom.

Dit onderzoek wordt uitgevoerd samen met Arthur van Soest en Theo Nijman (beide Tilburg University).

In dit webinar wordt aangegeven hoe keuzes voor beleggingsrisico in Nederlandse DC-producten afhankelijk zijn van de karakteristieken van de deelnemer. De onderzoekers vinden overtuigend bewijs dat deze keuzes in lijn zijn met de standaard modellen voor portfoliokeuze in de literatuur. Heterogeniteit in leeftijd, risicoaversie, verliesaversie, overig vermogen, relatief belang van het DC-pensioen en opleidingsniveau leiden veelal tot productkeuzes in lijn met de standaard theorie. Zij zien dit voor beleggingskeuzes zowel voor als na pensionering.

 

Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2023-2027           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20180327_logo_PGB-Pensioendiensten_grijswaarden
B20160708_aegon
B20160708_maastricht university
B20160708_B20160615_Stichting-van-de-Arbeid-logo
B20160708_radboud
Bekijk al onze partners