Online After Lunch Werkgroepbijeenkomst: Presteren duurzamere bedrijven beter tijdens de corona-crisis?

Tussen 14 september en 06 oktober organiseert Netspar een serie Online After Lunch Werkgroepbijeenkomsten voor (medewerkers van) partners, waarin onderzoekers nieuw pensioenonderzoek presenteren en vragen beantwoorden. Zo brengen we wetenschap en praktijk dichter bij elkaar.

Mathijs van Dijk (Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit) presenteert het onderzoek dat hij in juni 2020 is gestart tijdens de Online After Lunch Werkgroepbijeenkomst op 24 september 2020.

Dit project heeft als doel een globaal perspectief te bieden op dit onderwerp, door data te verzamelen en te analyseren van een groot aantal bedrijven over de hele wereld. We zijn ook van plan te onderzoeken welke specifieke ESG-aspecten van een bedrijf verbandhouden met de beursprestaties tijdens de crisis. Verder zullen we ook hun beursprestaties vóór de crisis onderzoeken. Immers, als duurzamere bedrijven inderdaad een hedge zouden bieden aan beleggers door minder slecht te presteren tijdens een crisis, zouden investeerders op rationele markten bereid zijn een verzekeringspremie te betalen voor een dergelijke hedge, wat impliceert dat het gemiddelde aandelenrendement van duurzamere bedrijven mogelijk lager is buiten crisisperiodes.

Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is a thinktank and knowledge network. Netspar is dedicated to promoting a wider understanding of the economic and social implications of pensions, aging and retirement in the Netherlands and Europe.

MORE ABOUT NETSPAR


Mission en strategy           •           Network           •           Organisation           •          Magazine
Netspar Brief            •            Actionplan 2019-2023           •           Researchagenda

ABOUT NETSPAR

Onze partners

vu
B20160708_nationale nederlanden
B20190901_nidi-logo_greyscale
B20160708_apg
B20160708_ministeries
Bekijk al onze partners