Online After Lunch Werkgroepbijeenkomst: Koolstof bias in index beleggen

Netspar organiseert deze online After Lunch Werkgroepbijeenkomst voor (medewerkers van) partners. Hierin presenteren onderzoekers nieuw pensioenonderzoek, ontvangen zij feedback en worden vragen beantwoord. Zo brengen we wetenschap en praktijk dichter bij elkaar.

In deze online After Lunch Werkgroepbijeenkomst door Mathijs Cosemans en Dirk Schoenmaker (beiden Erasmus University) hoort u meer over de koolstof bias in de beleggingen van uw pensioenfonds. Vragen en input op dit lopende onderzoek zijn van harte welkom.

Veel pensioenfondsen beleggen passief in de index. Index beleggen leidt tot een hogere koolstof intensiteit per euro belegd vermogen dan gewoon beleggen in de economie. Wij onderzoeken de grootte van deze bias en de oorzaak hiervan.

Vervolgens stellen we oplossingen voor om deze bias tegen te gaan. Deze oplossingen hangen af van de grootte van het pensioenfonds en de voorkeur van de deelnemers. We gaan graag over deze oplossingen in discussie met de deelnemers van het webinar.

Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Magazine
Netspar Brief            •            Werkprogramma 2019-2023           •           Onderzoekagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20160708_dnb
svb
B20211216_shell download
B20160708_uva
B20200924_Ortec Finance logo 250px_banner_small
Bekijk al onze partners