Online After Lunch Werkgroepbijeenkomst: “Gender pension gap in Nederland: omvang, oorzaken, oplossingsrichtingen en juridische haalbaarheid”

Met ingang van november organiseert Netspar wekelijks op dinsdag of donderdag een online After Lunch Werkgroepbijeenkomst voor (medewerkers van) partners, waarin onderzoekers nieuw pensioenonderzoek presenteren, feedback ontvangen en vragen beantwoorden. Zo brengen we wetenschap en praktijk dichter bij elkaar.

Suzanne Kali (Universiteit Leiden) en Jim Been (Universiteit Leiden) presenteerden het onderzoek dat zij samen met Marike Knoef (Universiteit Leiden) en Albert van Marwijk Kooy (Universiteit Leiden) doen tijdens de Online After Lunch Werkgroepbijeenkomst op 10 november 2020.

De gender gap in pensions problematiek heeft de aandacht van de Europese Commissie, onder meer in het kader van implementatie van de European Pillar on Social Rights. De Commissie legt nadruk op gelijke kansen tussen mannen en vrouwen op het gebied van pensioen en geeft aan: “equal rules might not be enough”. Onderzocht worden de omvang en oorzaken van de huidige gender pension gap in Nederland, praktische oplossingsrichtingen en de juridische haalbaarheid daarvan.

Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2023-2027           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20231704_DNB_Blacklogo
svb
B20211216_shell download
B20160708_uva
B20200924_Ortec Finance logo 250px_banner_small
Bekijk al onze partners