Online After Lunch Werkgroepbijeenkomst: Drie lessen uit het medisch domein voor het begeleiden van pensioenkeuzes

Met ingang van november organiseert Netspar wekelijks op dinsdag of donderdag een online After Lunch Werkgroepbijeenkomst voor (medewerkers van) partners, waarin onderzoekers nieuw pensioenonderzoek presenteren, feedback ontvangen en vragen beantwoorden. Zo brengen we wetenschap en praktijk dichter bij elkaar.

Jelle Strikwerda (Universiteit Utrecht) presenteerde het onderzoek dat hij samen met Hans Hoeken (Universiteit Utrecht) en Bregje Holleman (Universiteit Utrecht) doet tijdens de Online After Lunch Werkgroepbijeenkomst op 05 november 2020.

Pensioendeelnemers staan voor complexe keuzes waarbij ze de voor- en nadelen van verschillende alternatieven moeten vergelijken. Voor- en nadelen die verschillen in waarschijnlijkheid en mogelijk gerelateerd zijn aan verschillende waarden. Binnen het medisch domein is veel onderzoek gedaan naar het begeleiden van patiënten bij het maken van dit soort keuzes. Wij betogen dat medische keuzes in veel opzichten vergelijkbaar zijn met pensioenkeuzes en dat we daarom kunnen leren van onderzoek binnen het medisch domein. In deze presentatie behandelen we drie empirisch ondersteunde lessen uit het medisch domein die we kunnen gebruiken voor het begeleiden van pensioenkeuzes.

Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Podcasts
Board Brief            •            Werkprogramma 2023-2027           •           Onderzoeksagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20160708_university of groningen
B20160615_pggmgroengrijs_grijswaarden_small
B20211201_Cardano_Logo 2021_website
AFM logo 2023 zwart wit
Bekijk al onze partners