Pensioen & Wetenschap jaarcongres ’22; Risicopreferenties

Het Netspar-jaarcongres met als thema Risicopreferenties vindt plaats op 27 september 2022.

Het Netspar jaarcongres biedt ruim baan voor de laatste wetenschappelijke inzichten, recente (beleids)ontwikkelingen en discussie met wetenschap en sector.

Op verschillende terreinen neemt de vraag naar gepersonaliseerde plug & play producten toe. 3D printing wordt steeds gewoner en smartwatches kun je zelf customizen, van het bandje tot de wijzerplaat aan toe. De mogelijkheid om deel te nemen in het productieproces en invloed te hebben op het eindresultaat kan de emotionele verbondenheid en de waarde van een product verhogen: het IKEA-effect.

In het nieuwe pensioenstelsel is meer ruimte voor customization en deelname van mensen aan het “productieproces”. Pensioenuitvoerders moeten de risicohouding van mensen vaststellen en het beleggingsbeleid kan daarmee per leeftijdscohort of individueel op maat ingevuld worden. Maken we mensen blij met pensioen op maat? Of leidt maatwerk tot onbegrip omdat verschillende mensen een andere uitkomst krijgen? Hoe kunnen we een IKEA-effect bereiken in de pensioenwereld? Dat is het onderwerp van het Netspar Pensioen & Wetenschap congres 2022.

Dit event is op uitnodiging.

 

Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Magazine
Netspar Brief            •            Werkprogramma 2019-2023           •           Onderzoekagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

vu
B20160708_nationale nederlanden
B20190901_nidi-logo_greyscale
B20160708_apg
B20160708_ministeries
Bekijk al onze partners