Eindrapport Transitie naar een nieuw pensioencontract in Nederland: lessen uit het buitenland

Nederland staat aan de vooravond van een grote transitie naar een nieuw pensioencontract. Het welslagen daarvan is afhankelijk van vele factoren waaronder juridische regels en draagvlak in de samenleving. Onno Steenbeek en Benne van Popta analyseerden grote pensioentransities in andere landen met kapitaaldekking en trekken daaruit lessen voor Nederland. Aan de orde komen o.a. transities in de VS, het VK, Denemarken, Zweden, Australië en Chili.

Op woensdag 30 juni a.s. bieden de onderzoekers het rapport aan minister Wouter Koolmees. Er is een reactie van Corien Wortmann (ABP) en van Jan Berndsen en Francesca Cardia (AFM). Daarnaast is er ruimte voor reacties vanuit de deelnemers. Het rapport is na het event beschikbaar via de Netspar-website. Een samenvatting zal vooraf aan deelnemers worden toegestuurd. U kunt u hier registreren voor dit event.

Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is een denktank en kennisnetwerk. Netspar is gericht op een goed geïnformeerd pensioendebat.

MEER OVER NETSPAR


Missie en strategie           •           Netwerk           •           Organisatie           •          Magazine
Netspar Brief            •            Werkprogramma 2019-2023           •           Onderzoekagenda

OVER NETSPAR

Onze partners

B20160708_tilburg university
B20200214_BlackRock_BLK_eng_black_rgb_small
B20200104_RailOV_logoo.original.grijswaarden
Print
B20190823_mn-logo_small
Bekijk al onze partners