Wet verbeterde premieregeling: mogelijkheden en uitdagingen

Op dinsdag 5 juli aanstaande organiseert Netspar, exclusief voor haar partners, een kennisbijeenkomst over de Wet verbeterde premieregeling. Wetenschap, beleid en praktijk ontmoeten elkaar om de laatste inzichten te delen met betrekking tot deze wet. Er zal veel ruimte zijn voor vragen uit de zaal en discussie.

Bas Werker (Tilburg University) zal een presentatie verzorgen met financieel-economische inzichten die relevant zijn voor de inrichting van het ‘product design’ van variabele uitkeringen. Daarbij geeft hij onder andere een samenvatting van de discussie over projectierentes, het spreiden van schokken, het delen van langlevenrisico, etc.

Karin Aarssen (DNB) gaat daarna in op aandachtspunten van DNB bij risicodeling en beleggingsbeleid en Jeroen van den Bosch (AFM) verzorgt een algemene inleiding rond het thema ‘communicatie en zorgplicht’, als opmaat voor een discussie met zaal en panel over actuele vraagstukken die er leven in het pensioenveld.

Naast eerder genoemde sprekers nemen Kees Kamminga (AEGON) en Martin van ‘t Zet (Shell Pensioenbureau Nederland) ook deel aan het panel.

Voor deze bijeenkomst  zijn de Netspar-partners en Netspar-fellows uitgenodigd om deel te nemen. Bent u geïnteresseerd in deelname, vult u dan het online registratieformulier tijdig in.

Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is a thinktank and knowledge network. Netspar is dedicated to promoting a wider understanding of the economic and social implications of pensions, aging and retirement in the Netherlands and Europe.

MORE ABOUT NETSPAR


Mission en strategy           •           Network           •           Organisation           •          Magazine
Board Brief            •            Actionplan 2023-2027           •           Researchagenda

ABOUT NETSPAR

Our partners

B20160708_university of groningen
B20160615_pggmgroengrijs_grijswaarden_small
B20211201_Cardano_Logo 2021_website
AFM logo 2023 zwart wit
View all partners