Webinar: Inrichting fiscaal kader bij afschaffing doorsneesystematiek

Afschaffing van de doorsneepremie is een belangrijk aspect van de herziening van het pensioenstelsel. Wat betekent dit voor ons belastingstelsel?

Afschaffing van de doorsneepremie pakt voor mensen die nu 45 tot 55 jaar oud zijn nadelig uit en het pensioenakkoord stelt dat zij adequaat gecompenseerd moeten worden. Hoewel de rol van fiscaliteit daarbij in het publieke debat nog beperkt is, is de vormgeving van de belastingregels voor het nieuwe pensioencontract een belangrijk uit te werken element van het pensioenakkoord. Bastiaan Starink (TiU) gaat in dit webinar in op de vraag hoe we het belastingstelsel moeten aanpassen zodat het de huidige regeling ten goede komt en de overgang naar een herzien stelsel wordt gefaciliteerd. Meld je hier aan voor dit webinar (via Webinarjam, je ontvangt een bevesting van aanmelding). Leestip Eerder schreef Bastiaan Starink al een artikel over dit onderwerp voor de ESB special over het Pensioenakkoord. Lees hier zijn bijdrage 'Belastingaanpassingen zijn doorslaggevend voor succes pensioenakkoord'
Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is a thinktank and knowledge network. Netspar is dedicated to promoting a wider understanding of the economic and social implications of pensions, aging and retirement in the Netherlands and Europe.

MORE ABOUT NETSPAR


Mission en strategy           •           Network           •           Organisation           •          Magazine
Board Brief            •            Actionplan 2023-2027           •           Researchagenda

ABOUT NETSPAR

Our partners

B20160708_university of groningen
B20160615_pggmgroengrijs_grijswaarden_small
B20211201_Cardano_Logo 2021_website
AFM logo 2023 zwart wit
View all partners