Verkiezingsdebat ‘Inkomen voor nu en later’

Het verkiezingsdebat ‘Inkomen voor nu en later’ trok ruim 620 bezoekers, waarvan het merendeel student. De stellingen rondom arbeidsmarkt en pensioenen zorgden voor een levendig debat, aangejaagd door bevlogen dagvoorzitter Jort Kelder. Netspar kijkt als kennispartner met veel plezier terug naar dit event. Presentaties vindt u terug onder het programma.

Onder leiding van dagvoorzitter Jort Kelder debatteerden politici van VVD, PvdA, D66, CDA, SP, GroenLinks en VNL over de ontwikkelingen op het gebied van arbeidsmarkt en pensioenen. Het debat was gericht op wat jong en oud te wachten staan: het student zijn, het betreden van de banenmarkt, het verloop van de carrière. Wat bouw je op tijdens het werkende leven? Hoe zorg je dat je nu geld hebt, maar ook voldoende opbouwt voor de oude dag? En wat als die oude dag al dichtbij is? Netspar was als kennispartner betrokken bij dit verkiezingsdebat. Ton Wilthagen (TiU) en Marike Knoef (LU) zorgden voor een inhoudelijke introductie en de nodige fact checking. Hun presentaties vindt u onder het programma.

       
Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is a thinktank and knowledge network. Netspar is dedicated to promoting a wider understanding of the economic and social implications of pensions, aging and retirement in the Netherlands and Europe.

MORE ABOUT NETSPAR


Mission en strategy           •           Network           •           Organisation           •          Magazine
Board Brief            •            Actionplan 2023-2027           •           Researchagenda

ABOUT NETSPAR

Our partners

B20180327_logo_PGB-Pensioendiensten_grijswaarden
B20160708_aegon
B20160708_maastricht university
B20160708_B20160615_Stichting-van-de-Arbeid-logo
B20160708_radboud
View all partners