Toekomst Arbeidsmarkt en Pensioen

Een verkenning voor de langere termijn

Het nieuwe pensioenstelsel dat in 2026 (of 2027) ingaat, sluit beter aan bij de arbeidsmarkt dan voorheen, maar niet altijd zonder risico.
Dat blijkt uit een verkenning voor de langere termijn die een groep wetenschappers en experts uit de pensioensector van het kennisnetwerk Netspar op dinsdagmiddag 8 juni overhandigt aan Willem Noordman, lid dagelijks bestuur FNV met pensioen in portefeuille.
Onder leiding van Thomas van Zijl (BNR) gingen onderzoekers Ton Wilthagen, Casper van Ewijk en Raymond Montizaan in op de trends in de arbeidsmarkt, de gevolgen voor pensioenen en de oplossingsrichtingen. Ook was er ruimte voor vragen en discussie. Bekijk hier de presentaties.
Publicatie
Toekomst arbeidsmarkt en pensioen – Een verkenning voor de langere termijn Klaas Bangma (STAR, FNV), Lambrecht van Eekelen (SVB), Casper van Ewijk (Netspar, UvA), Kees Kamminga (Aegon), Ian Koetsier (Min EZK), Niels Kortleve (PGGM), Timo Lambregts (EUR), Emmie Lewin (PF PostNL), René Sterk (DNB), Esther Valentijn-Breedveld (PGB Pensioendiensten), Ton Wilthagen (TiU), Alice Zulkarnain (CPB, IZA)

Het nieuwe pensioenstelsel dat in 2026 (of 2027) ingaat, sluit beter aan bij de arbeidsmarkt dan voorheen. Maar lager opgeleiden, moeders met kleine baantjes, migranten, mensen die herhaalbare taken uitvoeren en werknemers met zware beroepen lopen risico.

Dat blijkt uit een verkenning voor de langere termijn die een groep wetenschappers en experts uit de pensioensector van het kennisnetwerk Netspar op dinsdagmiddag 8 juni overhandigt aan Willem Noordman, lid dagelijks bestuur FNV met pensioen in portefeuille.

We nodigen u van harte uit om online bij deze overhandiging aanwezig te zijn. Onder leiding van Thomas van Zijl (BNR) gaan onderzoekers Ton Wilthagen, Casper van Ewijk en Raymond Montizaan in op de trends in de arbeidsmarkt, de gevolgen voor pensioenen en de oplossingsrichtingen. Ook is er ruimte voor vragen en discussie.

Kortom, een interessant programma voor hr-professionals, beleidsmakers, sociale partners, pensioenfondsen, verzekeraars, toezichthouders, ministeries en wetenschappers.

Bent u erbij? Attendeer ook gerust andere geïnteresseerden op dit event.

Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is a thinktank and knowledge network. Netspar is dedicated to promoting a wider understanding of the economic and social implications of pensions, aging and retirement in the Netherlands and Europe.

MORE ABOUT NETSPAR


Mission en strategy           •           Network           •           Organisation           •          Magazine
Board Brief            •            Actionplan 2023-2027           •           Researchagenda

ABOUT NETSPAR

Our partners

vu
NN_logo_gray
B20190901_nidi-logo_greyscale
B20160708_apg
B20160708_ministeries
View all partners