Ronde Tafel Conferentie: Klimaatrisico’s en ALM

Op 19 januari 2023 organiseerde Netspar weer een Ronde Tafel Conferentie voor pensioenprofessionals. Een event waarbij we op verzoek van onze partners de interactie tussen wetenschap en praktijk wilden versterken rondom een actueel thema. Het onderwerp van deze Ronde Tafel Conferentie was Klimaatrisico’s en ALM.

Strategische Asset Allocatie is de belangrijkste beleggingsbeslissing van pensioenfondsen en verzekeraars. Klimaatverandering is een van de belangrijkste uitdagingen voor de wereld. Het is dan ook belangrijk om te onderzoeken hoe klimaatbeleid kan worden geïntegreerd in de strategische allocatiebeslissing en in ALM. Tijdens deze Ronde Tafel Conferentie bespraken we verschillende benaderingen en gingen we op zoek naar het antwoord op de vraag óf en zo ja hóe klimaat een rol kan spelen bij het samenstellen van de strategische portefeuille.

We gingen in gesprek in 3 rondes. Wetenschappers en experts trapten kort af, daarna bespraken de aanwezigen aan tafel welke vragen er leefden. Plenair werd vervolgens de vragen gedeeld en besproken.


Sprekers:

  • Onno Steenbeek (EUR/APG)
  • Willemijn Slingenberg-Verdegaal (Ortec)
  • Dirk Broeders (UM/DNB)

Dagvoorzitter was Mathijs van Dijk (EUR/Netspar)

Onno Steenbeek lichtte aan het eind van de middag zijn plannen toe voor een Netspar-paper over dit onderwerp.

Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is a thinktank and knowledge network. Netspar is dedicated to promoting a wider understanding of the economic and social implications of pensions, aging and retirement in the Netherlands and Europe.

MORE ABOUT NETSPAR


Mission en strategy           •           Network           •           Organisation           •          Magazine
Board Brief            •            Actionplan 2023-2027           •           Researchagenda

ABOUT NETSPAR

Our partners

B20231704_DNB_Blacklogo
svb
B20211216_shell download
B20160708_uva
B20200924_Ortec Finance logo 250px_banner_small
View all partners