Netspar Pensioen & Wetenschap jaarcongres ’20

De rente is laag. Blijft dat zo? En als dat zo is, wat betekent dat dan voor huidige en toekomstige pensioenen. Hoe ga je om met renteschokken? Wat zijn de alternatieven en kunnen we leren van het buitenland?

Het thema lage rente stond centraal op het Netspar Pensioen & Wetenschap jaarcongres op dinsdag 29 september 2020.

15 jaar Netspar werd gevierd met een actueel en toekomstgericht thema: de lage rente en het effect op pensioenen. Keynotes waren van Klaas Knot en Bas Jacobs. In drie deelsessies werd kennisgedeeld over de impact van lage rente op beleggingsbeleid en op de toekomst van kapitaalgedekte pensioenen. Ook werd besproken wat lage rente betekent voor de consument of deelnemer en lifecycle planning. Met een paneldiscussie werd het jubileumevent afgesloten. Bekijk de video’s en presentaties in het programma beschikbaar vanaf 1 oktober.
Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is a thinktank and knowledge network. Netspar is dedicated to promoting a wider understanding of the economic and social implications of pensions, aging and retirement in the Netherlands and Europe.

MORE ABOUT NETSPAR


Mission en strategy           •           Network           •           Organisation           •          Magazine
Board Brief            •            Actionplan 2023-2027           •           Researchagenda

ABOUT NETSPAR

Our partners

B20231704_DNB_Blacklogo
svb
B20211216_shell download
B20160708_uva
B20200924_Ortec Finance logo 250px_banner_small
View all partners