Keuze en maatwerk in pensioen: Economische en juridische aspecten en Data Science

Op dinsdag 24 oktober organiseert Netspar een werkgroepbijeenkomst op de campus van Tilburg University over bovengenoemde onderwerp. Meer informatie over het programma en het paper is hierna te vinden. De dagvoorzitter is Bas Werker.

U kunt zich inschrijven om in de zaal deel te nemen ofwel om in te bellen in de presentatie. U krijgt dan de inbelgegevens en instructies kort voor de werkgroepbijeenkomst toegestuurd.

Keuze en maatwerk in pensioen: Economische en juridische aspecten en Data Science
Bastiaan Starink, Bas Werker, Wesley Kaufmann, Theo Nijman (allen TiU)
Abstract
In dit paper kijken we naar een aantal keuzemogelijkheden in bestaande pensioencontracten vanuit het perspectief van recente ontwikkelingen op het gebied van data science. We identificeren welke databronnen relevant kunnen zijn bij het adviseren over deze keuzemogelijkheden. Vervolgens bestuderen we wettelijke en ethische kaders omtrent het feitelijk gebruik van deze gegevens. Op deze wijze hopen we inzicht te verschaffen in zowel de potentie als het risico van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van data science voor pensioenproducten.

Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is a thinktank and knowledge network. Netspar is dedicated to promoting a wider understanding of the economic and social implications of pensions, aging and retirement in the Netherlands and Europe.

MORE ABOUT NETSPAR


Mission en strategy           •           Network           •           Organisation           •          Magazine
Board Brief            •            Actionplan 2019-2023           •           Researchagenda

ABOUT NETSPAR

Our partners

B20160708_dnb
svb
B20211216_shell download
B20160708_uva
B20200924_Ortec Finance logo 250px_banner_small
View all partners