Werkgroep Gezondheid en langer doorwerken: Wat kunnen we leren van trends over de afgelopen decennia?

Op 8 november zal er een werkgroepbijeenkomst worden georganiseerd bij Achmea in Zeist over bovengenoemd onderwerp. Meer informatie over het programma en de papers is hierna te vinden. Dagvoorzitter is Bas Werker.

Sinds de jaren 1990 is de arbeidsdeelname in de leeftijdsgroep 55-64 jaar toegenomen, vooral door overheidsmaatregelen om doorwerken tot de pensioenleeftijd te bevorderen. Ook is de arbeidsdeelname na de officiële pensioenleeftijd toegenomen. De gezondheid in deze leeftijdsgroepen is echter niet verbeterd.

Deze werkgroepbijeenkomst richt zich op gezondheidstrends in opeenvolgende generaties werkenden: zijn deze trends positief of negatief? Trends in fysieke en mentale gezondheid en in hartziekten worden gepresenteerd. Verbetering zou wijzen op ruimere mogelijkheden voor verhoging van de pensioenleeftijd. Bij verslechtering ontstaat het risico op grotere kosten in de gezondheidszorg, tenzij extra preventieve maatregelen op de werkvloer worden genomen.

Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is a thinktank and knowledge network. Netspar is dedicated to promoting a wider understanding of the economic and social implications of pensions, aging and retirement in the Netherlands and Europe.

MORE ABOUT NETSPAR


Mission en strategy           •           Network           •           Organisation           •          Magazine
Board Brief            •            Actionplan 2023-2027           •           Researchagenda

ABOUT NETSPAR

Our partners

B20231704_DNB_Blacklogo
svb
B20211216_shell download
B20160708_uva
B20200924_Ortec Finance logo 250px_banner_small
View all partners