Eindrapport Transitie naar een nieuw pensioencontract in Nederland: lessen uit het buitenland

Nederland staat aan de vooravond van een grote transitie naar een nieuw pensioencontract. Het welslagen daarvan is afhankelijk van vele factoren waaronder juridische regels en draagvlak in de samenleving. Onno Steenbeek en Benne van Popta analyseerden grote pensioentransities in andere landen met kapitaaldekking en trekken daaruit lessen voor Nederland. Aan de orde komen o.a. transities in de VS, het VK, Denemarken, Zweden, Australië en Chili.

Op woensdag 30 juni a.s. bieden de onderzoekers het rapport aan minister Wouter Koolmees. Er is een reactie van Corien Wortmann (ABP) en van Jan Berndsen en Francesca Cardia (AFM). Daarnaast is er ruimte voor reacties vanuit de deelnemers. Het rapport is na het event beschikbaar via de Netspar-website. Een samenvatting zal vooraf aan deelnemers worden toegestuurd. U kunt zich hier registreren voor dit event.

Locatie: Tilburg University Seminar Room K834 Warandelan 2 5037 AB Tilburg

Netspar, Network for Studies on Pensions, Aging and Retirement, is a thinktank and knowledge network. Netspar is dedicated to promoting a wider understanding of the economic and social implications of pensions, aging and retirement in the Netherlands and Europe.

MORE ABOUT NETSPAR


Mission en strategy           •           Network           •           Organisation           •          Magazine
Board Brief            •            Actionplan 2023-2027           •           Researchagenda

ABOUT NETSPAR

Our partners

B20160708_tilburg university
B20200214_BlackRock_BLK_eng_black_rgb_small
B20200104_RailOV_logoo.original.grijswaarden
Print
B20190823_mn-logo_small
View all partners